ONA SE VRATILA! Sve akcije Madlen Olbrajt protiv Srba i Srbije: ZLO KRVAVIH RUKU ponovo jaše

Autor:

Vesti

21.11.2021

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo gde u svetu je vest o reaktiviranju bivše državne sekretarke SAD Madlen Olbrajt (imenovana za predsednicu odbora za politiku odbrane u Pentagonu, centru američke vojne moći) izazvala takvu buru u javnosti, kao u Srbiji. To i ne čudi, Srbi je znaju ko zlu paru.

ONA SE VRATILA! Sve akcije Madlen Olbrajt protiv Srba i Srbije: ZLO KRVAVIH RUKU ponovo jaše

Foto: youtube.com/printscreen

 

Olbrajtova (84) početkom devedesetih postavljena je za ambasadora pri UN, 1997. došla je na funkciju državnog sekretara SAD (pet godina) i sve vreme svog delovanja bila je vezana za region. Podržavala je i kreirala brutalnu politiku Bila Klintona prema Srbima.

Sagovornici Srpskog telegrafa kažu da je SAD tih godina uspostavljala novi poredak, s glavnim ciljem da se Srbi prikažu kao jedini krivci za sva zla.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Madlen Olbrajt, Ramuš Haradinaj, Bil Klinton i Hašim Tači

Nikola Šainović, bivši premijer Srbije, kaže da su Amerikaci, uspostavljajući novi poredak, demonstrirali na slučaju Kosova da svakom ko se odupre sledi odmazda, u našem slučaju bombardovanje.

Neke od funkcija Olbrajtove

- glavna savetnica za spoljnu politiku Demokratske stranke

- ambasadorka SAD u UN

- državna sekretarka

- predsednica odbora za politiku odbrane u Pentagonu

- Doprinos Olbrajtove je bila ta negativna kreativnost, guranje činjenica u senku glavnog cilja. Uspostavljanje istine, a ne utvrđivanje istine. To je trebalo da opravda sledeći američki akt. Tu imamo Merkale i Račak, kao najbolje primere. Nije bitno šta je istina, dovoljno je da se sprovede cilj - precizira Šainović.

1. RAČAK

Republika

Foto: RTS/printscreen

Navodno ubijeni civili u selu Račak

U selu Račak (40 kilometara od Prištine) 15. januara 1999. došlo je do sukoba srpske policije sa pripadnicima terorističkog OVK. Ubijeno je 45 Albanaca. Albanska strana i tadašnji šef verifikacione komisije OEBS Vilijem Voker, za kojeg je nedvosmisleno utvrđeno da je radio za CIA, preobukli su žrtve u civilnu odeću i predstavili ih svetskoj javnosti kao pobijene civile. Prema unapred smišljenoj agendi, to je iskorišćeno kao jedan od ključnih povoda za bombardovanje SR Jugoslavije. Voker je bio veoma blizak Olbrajtovoj.

2. BOMBARDOVANJE

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bombardovana zgrada CK na Ušću

NATO bombe počele su da padaju po Srbiji 24. marta 1999. Agresija je trajala 78 dana. Prema zvaničnom saopštenju Alijanse, napad je otpočet da bi se zaustavila humanitarna katastrofa i progon Albanaca na Kosovu. Pregovori u Ramubujeu, o mirovnom rešenju krize na Kosovu, u februaru 1999, završili su se bez dogovora, za šta je jedan od glavnih krivaca Madlen Olbrajt.

3. EKSPLOZIJA U VASE MISKINA

U vreme opsade Sarajeva, 27. maja 1992, na civile koji su stajali u redu za hleb u Ulici Vase Miskina, ispaljene su tri granate. Poginulo je 26, a ranjeno 108 građana. Prizori ubijenih i obogaljenih ljudi obišli su svet, a krivica je pripisana srpskim snagama. Tada su bosanski Srbi dobili etiketu monstruma, a ovaj događaj je, između ostalog, iskorišćen kao povod za uvođenje višegodišnjih sankcija Jugoslaviji.

Republika

Foto: printscreen

Ranjeni grđani u Sarajevu

Uzalud je godinama kasnije utvrđeno da je u svemu toliko toga sumnjivog da je postalo jasno da je servirana lažna verzija događaja i da granate nikako, kao i u slučaju Markale, nisu mogle biti ispaljene sa srpskih položaja. Američki mediji, po direktivama Stejt departmenta, plasirali su bezočne laži i okrivljavale Srbe.

4. UVOĐENJE SANKCIJA

SR Jugoslavija je te 1992, u očima svetske javnosti, bila glavni krivac za stanje u regionu, pa je uvođenje sankcija "zemlji koja stalno pravi probleme", delovalo kao logična kazna. SAD su, zajedno sa međunarodnom zajednicom, uvele sankcije SR Jugoslaviji 1992, u čemu je veliki doprinos imala tadašnja ambasadorka SAD u UN Madlen Olbrajt. Ostaće upamćeni njeni antisrpski govori puni mržnje i iskrivljenih činjenica.

Republika

Foto: Profimedia

Šverc goriva

Sankcije su bile sveobuhvatne: finansijske, ekonomske, saobraćajne, diplomatske. Uslovi za njihovo ukidanje stalno su se gomilali.

5. POTKOVICA

Operacija "Potkovica" je naziv izmišljene vojne operacije Vojske Jugoslavije i policije kojom je, navodno, bilo planirano proterivanje Albanaca sa Kosova i Metohije. Sve su inscenirali Nemci da bi opravdali bombardovanje SRJ, ali se kasnije ispostavilo da su i Amerikanci i tadašnja državna sekretarka Madlen Olbrajt i te kako imali svoju ulogu u tome. Naime, preko američkih veza izdejstvovano je da Bugari plasiraju informaciju o navodnom postojanju plana da se sprovede akcija "Potkovica" (da je sve montirano potvrđuje i što su laž plasirali, navodeći da se radi o akciji "Potkova", kao da bi Srbi nazvali hrvatskom rečju svoju vojnu akciju).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Joška Fišer

Sve se događalo 1998. i 1999, pred bombardovanje, a glavnu ulogu, u dogovoru sa Amerikancima (čitaj Olbrajtovom) preuzeli su ministar spoljnih poslova Joška Fišer i ministar odbrane Rudolf Šarping.

Prema rečima Zorana Anđelkovića, nekadašnjeg poslanika SPS, politika Olbrajtove bila je da su Srbi krivci za sve, a vodeći američki mediji su se stavljali u funkciju njenog portparola:

- Recimo, Rambuje, Olbrajtova je tražila svaki načine da Beograd to ne može da prihvati.

Republika

Foto: Srpski telegraf

Naslovna strana Srpskog telegrafa za 22.novembar 2021. godine

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
ZAvram

21.11.2021 21:17

Шта остаде од Америке, негдањег Олимпа демократије и људских права? Свела се на олињалу установу за старе, зле, тешке лажове и злочинце, похотне, алаве, отимаче, убице туђе деце, излапеле уништитеље туђих држава и светског мира! Ипак, коло среће се окреће! Није овој гадури деведесета, нити је Руска Федерација онај несрећни, раскомадани СССР, нити су на њеном челу издајник Горбачов и пи..ни Јељцин! Фали још да доведу неког од покојника, као овог Фишера, па да покажу свету до које мере су заглибили у дну самога пакла! Већ осећам мирис тешке освете, укус свемирске правде, које ће од ове. негдање "највеће силе", да начини миша у трицама! Стрпљења...

Odgovori 18 1
Bonaparta

21.11.2021 21:50

Уопште не треба да се неевирамо због ове бабускере, што је пола баба пола деда. За два три месеца у врх главе 4 мирисаће она љубичица одоздо, као и сви ови ликови који се појављују као из цртаног стрипа Алан Форд. Прво ће кашику до нове године да баци Клинтон, а онда редом ће да цепају крштеницу.

Odgovori 19 0
Cetnik

22.11.2021 18:30

@Bonaparta - Dace Bog, Amin...Amin...Amin.

Tihi

22.11.2021 18:35

Zar nema nikoga ko bi roknuo obu babu? Ona nicemu ne sluzi. Ona je cisto zlo.