OVAKAV NAPAD DOSAD NIJE VIĐEN: Božidar Spasić tvrdi da je incident u Spužu NASTAVAK RATA!

Autor:

Vesti

07.07.2021

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i iz ćelije u Centralnom zatvoru naručuje ubistva! Naime, pre nekoliko dana desio se brutalan napad u zatvoru u Spužu kod Podgorice, a meta je bio Janko Vukadinović, osumnjičen da je u januaru naručio ubistva Belivuka i njegove desne ruke Marka Miljkovića.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Božidar Spasić

Na Vukadinovića, pripadnika "škaljarskog klana", jedan od robijaša "kavčana" je prosuo vrelo ulje dok je išao hodnikom na tuširanje.

Kobnog dana Vukadinović je prolazio pored ćelije u kojoj borave članovi "kavačkog klana" i nije bio na oprezu jer sve ćelije imaju metalna vrata, čije otvore može da otključa čuvar. Međutim, oni su taj otvor polomili i polili ga vrelim uljem čim su ga ugledali.

- Povređenom zatvoreniku ukazana je lekarska pomoć, a napadač je priznao krivicu i smešten je u samicu. U toj sobi borave "kavčani" i osobe bliske njima - ispričao je izvor iz istrage za crnogorske medije.

Eksploziv za Kašćelanov auto

RepublikaFoto: youtube.com/Vijesti Online
Slobodan Kašćelan

Jedan od uhapšenih atentatora na Nevolju i Marka Goran Marković navodno je pristao na saradnju sa tužilaštvom i dobio je status zaštićenog svedoka. Otkriveno je da je on sa Jovanovićem, prema planu, trebalo da sačeka žrtve na tivatskom aerodromu i da, pošto završe čekiranje karata, zapucaju na njih. Istog dana Marković je imao još jedan zadatak - da motorom prođe pored automobila u kojem je iz Kotora prema Podgorici trebalo da prođe jedan od vođa "kavčana" Slobodan Kašćelan i da na krov vozila postavi eksplozivnu napravu velike razorne moći.

Bivši šef specijalnog tima Službe državne bezbednosti Božidar Spasić kaže za naš list da je napad vrelim uljem nezapamćen u kriminalnim obračunima.

- Nije prvi put da se mafijaši obračunavaju u crnogorskim zatvorima, tako da to nije iznenađenje, ali sam način napada do sada nije viđen. Do sada je to bilo prebijanje, kao i ono pucanje iz snajpera. Tako su poslali i njemu i "škaljarskom klanu" veoma ozbiljno upozorenje da se taj rat nastavlja i da su oni u punoj snazi, kao i da će toga biti još i ubuduće. Verovatno je nalogodavac tog napada Veljko Belivuk, koji je pakleni klan skovao sa odbeglim vođom "kavčana" Radojem Zvicerom, rođenim Kotoraninom koji i dalje ima jake veze i u crnogorskom podzemlju i u policiji. U svakom slučaju, nalog je stigao iz beogradskog zatvora - ističe Spasić.

Prema njegovim rečima, "kavčani" nisu mogli da izvedu plan bez zaposlenih u spuškom zatvoru.

- Ovakva operacija ne može da se izvede bez pomoći zatvorskih čuvara jer odakle njima vrelo ulje, kako su znali da će on proći baš tada... Oni su dozvolili da dođe do neposrednog kontakta dva zaraćena klana, i to posebno zabrinjava jer je očigledno da crnogorska policija i dalje nastavlja da pokazuje umešanost unutar borbe tih grupa - zaključuje naš sagovornik.

Čuvare vrbovali još 2017. godine

RepublikaFoto: Uprava za izvršenje krivičnih sankcija
Foto: Ilustracija

Da monstruozna Nevoljina ekipa ima svoje ljude i unutar zatvorskih zidina, govori i primer čuvara u CZ Stefana Kodžića i Nebojše Jankovića, koji su uhapšeni u februaru, nedugo nakon Belivukove grupe. Njih je policija sumnjičila da su sarađivali s Belivukom još od vremena dok je u bio u pritvoru zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića 2017.

Kodžić je priznao da je Nevolju upoznao kao pritvorenika, ali da je tvrdio da, osim "poslovnog kontakta", nikada nikakav drugi nisu imali.

- Veljka Belivuka poznajem iz zatvora, bio je kod mene na odeljenju pojačanog nadzora dva meseca. Tada sam radio na tom bloku, odatle ga znam. Komunicirao sam tada s njim, ali strogo poslovno, "izađi, uđi, kreni, stani" - izjavio je navodno zatvorski stražar na saslušanju.

Podsetimo, Belivuk i Miljković sredinom januara boravili su u Kotoru kod vođe "kavačkog klana". Prema nezvaničnim informacijama, policija je pratila njihove aktivnosti i tako je i otkriveno da se priprema likvidacija koja je trebalo da bude izvršena kada krenu nazad u Beograd, a u Kotor su doputovali da bi bili gosti na slavi Sveti Jovan kod Radoja Zvicera, na kojoj je pevala i Jadranka Barjaktarović.

Specijalni državni tužilac Crne Gore Saša Čađenović otkrio je u januaru da je kriminalna grupa za ubistvo u Tivtu trebalo da dobije između 700.000 i 1,3 miliona evra.

Sačekuša na tivatskom aerodromu

RepublikaFoto: Ilustracija: Republikak.rs, Starsport, E-stock
Marko Miljković i Veljko Belivuk

Janko Vukadinović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je, kao pripadnik "škaljarskog klana", učestvovao u švercu droge, kao i u dvostrukom ubistvu u centru Podgorice, kada su krajem marta 2018. likvidirani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović, za kojeg se veruje da je bio slučajna žrtva. Takođe, on se sumnjiči i da je iza zidina spuškog zatvora 22. januara dao nalog da se Veljko Belivuk i Marko Miljković likvidiraju na tivatskom aerodromu. Napad je osujetila policija, koja je tog dana u Tivtu uhapsila Radovana Stanišića, Mileta Jovanovića i Gorana Markovića, koji su, prema sumnjama Specijalnog državnog tužilaštva, bili angažovani da sprovedu Vukadinovićev plan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading