SUD MOG NARODA VAŽNIJI JE OD HAGA!

Autor:

Vesti

23.11.2017

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je najveća sramota 21. veka i poruka Srbiji i Srbima da im nije dozvoljeno da se brane. U Hagu nisam osuđen ja, nego cela Srbija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ratko Mladić

Ovo je poruka generala Ratka Mladića koju je juče svom narodu uputio preko Srpskog telegrafa nakon što je osuđen na doživotni zatvor. Poruku nam je iz Haga, posle susreta s generalom, prenela njegova supruga Bosa.

Apsolutno bez dokazane krivice Mladić je proglašen krivim u 10 tačaka optužnice, čime je Haški sud ispunio razlog svog postojanja - da od Srba napravi najveće zločince devedesetih godina i isključive krivce za krvoproliće na prostoru bivše Jugoslavije.

Dok je čekao da čuje presudu, Mladić se držao generalski, baš kao i u sudnici, kada je odmahujući glavom i sa osmehom neverice slušao šta se njemu i celom srpskom narodu stavlja na teret. A onda, možda i očekivano - doživotna kazna zatvora.

- Nije završena borba! Nastavljamo dalje. Najvažnije mi je šta misli moj narod, a ne ovaj lažljivi sud. Ja sam sve radio za svoj narod i svoju zemlju, za slobodu, za otadžbinu - rekao je Mladić visoko podignute glave nakon što je čuo konačnu odluku sudije Alfonsa Orija.

General na kraju ima još jednu finalu poruku za Hag i sve ostale neprijatelje srpskog roda koju je takođe preko supruge izrekao za naš list.

- Ne brinite za mene! Mislio sam da ću da živim 84 godine, bar dva minuta duže nego što je živela moja majka. Ali posle ovoga se neću lako predati, neću da živim 84, već 124 godine. U inat ovim haškim lažovima i NATO. U inat svima koji bi da kriminalizuju Srbiju i sve Srbe - poručio je ponosno Mladić.

RepublikaFoto: ST/E. ČONKIĆ
Darko Mladić

SUPRUGA I SIN GENERALA MLADIĆA NE ODUSTAJU OD BORBE

Moj Ratko je sad dobro, odmah sam ušla kod njega da ga vidim. Ja sa suzama u očima, a on me teši verovali ili ne!

Ovim rečima opisala je Bosiljka Mladić prvi susret sa suprugom nakon što je osuđen na doživotnu robiju.

U izjavi za Srpski telegraf, samo pola sata nakon izricanja brutalne presude, Bosiljka ne krije novu nadu, koju joj je suprug udahnuo.

- Odluka je loša i sramotna, ali to smo i očekivali. Od njih ne može čovek ništa drugo da očekuje. Ratko je, kao što ste videli, protestovao u sudnici, rekao im je da lažu i onda su ga izbacili, skočio mu je pritisak, oko njega su bili lekari sve vreme. Ušla sam i ja kod njega odmah, a on mene teši verovali ili ne. Kaže nije gotovo, Boso - priča malo kroz suze, malo kroz drhtavi ponosni smeh Mladićeva supruga.

Ništa manje spreman na nastavak borbe nije bio ni sin generala Darko Mladić.

- Nažalost, moram reći da na zapadu nema ništa novo. Ovo telo koje se naziva Tribunalom za zločine u bivšoj Jugoslaviji nije uspelo u misiji jer je zanemarilo mnogobrojne srpske žrtve. Danas smo svedočili kako je pravda zamenjena ratnom propagandom. Činjenice su zanemarene. Otkako se završio rat u bivšoj Jugoslaviji, nije bilo prekida vatre u svetu i nismo videli verzije generala Mladica u Siriji ili negde drugo širom sveta - zaključio je Mladić mlađi. J. J.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading