Ministar odbrane veliča USTAŠTVO: Ponosni smo na zločin, drago mi je što je sa nama koljač Norca

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

09.09.2018

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane i izaslanik hrvatske vlade na obeležavanju akcije Medački džep u Gospiću, Damir Krstičević, pozdravio je današnje prisustvo osuđenog ratnog zločinca Mirka Norca, koji je sa penzionisanim generalnom Mladenom Markačem dobio najduži i najglasniji aplauz prisutnih.

Foto: wikimedia.org/Damir Krstičević
Damir Krstičević

Norac je, naime, najpre viđen na misi za poginule veterane na kojoj su bili i ministar Krstičević i Mirko Šundov, načelnik Generlstaba Oružanih snaga.

"Na akciju Medački džep moramo biti ponosni, a što se tiče Mirka Norca, bio je rat, bio je zapovednik Zbornog područja Gospić, i zbog onoga što se tu dogodilo nosi svoj krst, a meni je drago što je danas ovde s nama", rekao je Krstičević.

Regionalna N1 tv zvanični protokol vlade na obeležavanju akcije Medački džep pozdravio Mirka Norca i Mladena Markača, koji su od prisutnih dobili najduži i najglasniji aplauz, preneo je poral Index.

RepublikaFoto: youtube.com/ Tv Loki
Mirko Norac ubijao iz čista mira nevine ljude

Norac je osuđen po optužnici za ratni zločin zbog likvidacije 40-ak civilnih stanovnika u Gospiću u jesen 1991. godine i po komandnoj odgovornosti za zločine u Medačkom džepu u septembri 1993. godine.

Kazna mu je objedinjena na 15 godina.

Nakon odslužene dve trećine kazne uslovno je pušten na slobodu 2011. godine.

Nije se pokajao ni zbog jednog zločina, čak ni zbog toga što je na stratištu blizu Gospića lično usmrtio nepoznatu žensku osobu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading