MITROPOLIT U STAROM MANIRU Amfilohije napao Vučića na liturgiji

Autor: Republika

Vesti

28.06.2018

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U manastiru Gračanica juče je obeležen Vidovdan, a mitropolit Amflohije je tokom svete liturgije poslao javnosti i političke poruke, poput reči da se odreći Kosova ili ga deliti ili "stavljati na referendum" mogu samo oni koji "ne znaju šta je Kosovo".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
mitropolit Amfilohije

Iako nije pomenuo Aleksandra Vučića, očigledno je da je mitropolit na njega mislio jer je jedino predsednik Srbije poslednjih dana pominjao izjašnjavanje naroda u vezi sa Kosovom.

- Nada je Kosovo, nije beznađe nikada bilo. I danas nije beznađe, nego je nada i tako će to biti i u budućim vremenima. Oni koji ne znaju šta je Kosovo, oni pronose priče, hoće da dele Kosovo. Šta znači podeliti Kosovo - zapitao je Amfilohije.

To znači, odgovara mitropolit, "podeliti ćivot svetoga kralja Dečanskoga, rasparčati kralja Dečanskoga i njegove svete mošti", "deliti mošti svetih arhiepiskopa pećkih i svetinje koje sijaju ovde kroz vekove i sijaće ovde do kraja sveta i veka".

Amfilohije je poručio i da Kosovo ne može biti na referendumu jer Kosovo je, kako je rekao, glava Lazareva, a njegovo telo je u Ravanici.

- Ovaj drugi deo Srbije, to je telo Lazarevo. Odreći se glave Lazareve, to znači ostati bezglav, odreći se samoga sebe i svoga bića, svoga zvanja istorijskog - rekao je Amfilohije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Darko

28.06.2018 19:01

Narod i treba da odlucuje o Kosovu a ne pojedinci! A Amfilohije treba da se bavi svojim poslom a ne politikom!

Radmila

28.06.2018 19:03

Lepo nam je mitropolit Amfilohije objasnio šta je Kosovo ali u svoj kritici koju je uputio na račun predsednika Vučića nije se izjasnio kakav predlog on ima.

Miki

28.06.2018 19:17

Neka Amfilohije bolje napada Mila Djukanovica, zbog izdaje svojih sunarodnika.

Simonida

28.06.2018 19:25

Ovako nesto ne prilici svestenom licu, sramota za Amfilohija koji predstavlja SPC.