UMRLA MONAHINJA PELAGIJA!

Autor:

Vesti

04.02.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprava manastira Đurđevi stupovi izrazila je svoje duboko saučešće povodom gubitka monahinje Pelagije.

UMRLA MONAHINJA PELAGIJA!

Foto: Društvene mreže

Današnji dan je obeležen tužnom vesti o smrti monahinje Pelagije, poznatije kao Svrkota, koja je preminula danas, 4. februara 2024. godine.

Ova vest je potvrđena od strane pogrebnog preduzeća Zekić Berane, koje je saopštilo da će monahinja biti sahranjena 6. februara monaškim opelom u manastiru Šudikova. Sahranjivanje će se obaviti na monaškom groblju, gde će monahinja pronaći svoj večni mir.


Monahinja Pelagija, poznatija kao Svrkota, bila je poštovana članica manastira Šudikova. Sa dubokom posvećenošću svojoj veri, provela je mnoge godine u službi manastira i svoje zajednice. Njen odlazak ostavlja veliku prazninu u manastiru i među vernicima koji su je poznavali i cenili.

Uprava manastira Đurđevi stupovi izrazila je svoje duboko saučešće povodom gubitka monahinje Pelagije. Njihove reči opraštanja od monahinje odražavaju duboko poštovanje prema njenom životu i delu u manastiru.

Odlazak monahinje Pelagije ostavlja trajni pečat u manastiru Šudikova i šire, ostavljajući iza sebe sećanje na posvećenost i duhovnu snagu koju je posedovala.

Neka monahinja Pelagija pronađe večni mir u carstvu nebeskom, a njeni verni će zauvek čuvati uspomenu na nju.

Manastir Šudikovo, posvećen Vavedenju Presvete Bogorodice, nalazi se na desnoj obali Lima, na samom početku Tifranske klisure. Pripada eparhiji Budimljansko-nikšićkoj, velikoj kulturnoj riznici, koja je upamtila, ne samo Nemanjiće, već i praskozorje hrišćanstva.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading