VEĆ IMA ĐAKA! Danas svečano otvaranje Srpske dopunske škole "Sveti Sava" u Solunu!

Autor:

Vesti

28.01.2024

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ove školske godine 72 upisana učenika pohađaju nastavu na srpskom jeziku.

VEĆ IMA ĐAKA! Danas svečano otvaranje Srpske dopunske škole "Sveti Sava" u Solunu!

Foto: Shutterstock

U Solunu će danas biti osvećena i svečano otvorena Srpska dopunska škola "Sveti Sava" u novim prostorijama, pri Kancelariji manastira Hilandar u Solunu.

Događaju će prisustvovati ministar bez portfelja zadužen za dijasporu Đorđe Milićević, arhimandrit Metodije, iguman Manastira Hilandar i upravnik Kancelarije Manastira Hilandar u Solunu protojerej-stavrofor Aleksandar Pavlović.

Svečanost se organizuje, povodom proslave školske slave Savindana, pod pokroviteljstvom Srpske pravoslavne crkve, Manastira Hilandar, Republike Srbije i Republike Grčke.

Na osnovu dogovora između Kancelarije manastira Hilandar u Solunu i Generalnog konzulata Srbije u Solunu, na predlog Manastira Hilandar, od školske 2023/24. godine nastava na srpskom jeziku odvija se u prostorijama pri toj kancelariji i u tu svrhu prostorije su renovirane i opremljene potrebnim nameštajem i nastavnim sredstvima.

Od ove školske godine 72 upisana učenika pohađaju nastavu na srpskom jeziku. Osvećenje škole je planirano u 17.30 časova, a svečanost će u hotelu "Makedonia Palace" početi u 19 časova.

Nastupiće dečiji hor Srpske dopunske škole "Sveti Sava", folklorske igre Kulturno umetničko društvo "Dimitrije Koturović" i Beogradski muški hor. Republika Srbija je u prethodne tri godine otvorila 34 dopunske škole sprskog jezika širom sveta.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading