PAPRENO SKUPE ĐAČKE EKSKURZIJE - I TO U VRNJAČKU BANJU! Roditelji besni: "Ovo je vređanje inteligencije"

Autor: T.V.

Vesti

15.12.2023

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove godine cene su tolike, da mnogi odustaju od ovih đačkih putovanja.

PAPRENO SKUPE ĐAČKE EKSKURZIJE - I TO U VRNJAČKU BANJU! Roditelji besni: "Ovo je vređanje inteligencije"

Foto: Shutterstock

Kako se bliži završetak godine, osnovne i srednje škole u Srbiji započinju sa ponudama za školske izlete, ali su visoke cene izazvale ogorčenje roditelja.

Ove godine, ekskurzija u Vrnjačku banju za učenike Treće beogradske gimnazije iznosi 30.900 dinara za dva noćenja, što je izazvalo revolt među roditeljima.

Jedna ogorčena majka ističe da su cene toliko visoke da mnogi roditelji odustaju od slanja svoje dece na ova putovanja.

Ona je istakla da se ovakva ponuda može nazvati "vređanjem inteligencije roditelja", s obzirom na to da je pozivom direktno dobila informaciju da boravak za dvoje u dvokrevetnoj sobi u Vrnjačkoj banji košta 17.000 dinara.

- U situaciji kada našu decu maltene svaki dan isteruju iz škola zbog dojava o bombama, a onda ih u roku od 25 minuta vraćaju na nastavu sa obrazloženjem da je škola "pregledana", stiže ponuda za ekskurziju. "Trodnevna ekskurzija, koja podrazumeva dva polupansiona u Vrnjačkoj banji i celodnevne obilaske svetinja naše zemlje (gde je naravno ulaz besplatan) košta 30.900 dinara - priča ogorčena majka jednog gimnazijalca iz Beograda koja se obratila redakciji Blica.

Iako su školski izleti važni za obrazovanje i iskustvo učenika, roditelji smatraju da su cene neopravdano visoke. Poređenjem sa cenama smeštaja u renomiranim banjskim hotelima, gde je moguće naći povoljnije opcije, postavlja se pitanje gde odlazi višak novca.

U situaciji kada su roditelji već izloženi stresu zbog učestalih evakuacija iz škola usled dojava o bombama, visoke cene školskih izleta postale su dodatan teret. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading