OVO JE NOVI MINISTAR PRIVREDE: Bogata biografija Slobodana Cvetkovića

Autor:

Vesti

06.09.2023

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanici Skupštine Srbije su za novog ministra privrede izabrali Slobodana Cvetkovića, koga je na tu funkciju predložila predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

OVO JE NOVI MINISTAR PRIVREDE: Bogata biografija Slobodana Cvetkovića

Foto: Printscreen/www.youtube.com/RTVojvodine

Novi ministar privrede, koji je danas položio zakletvu, rođen je u Novom Sadu 1974. godine, a karijeru je počeo na novosadskom Fakultetu za preduzetni menadžment, kao menadžer fakulteta "BK" Univerziteta.

Cvetković je bio direktor Javnog preduzeća "Sportski centar" u Beočinu, a od 2004. do 2012. godine pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine, kada je rukovodio Sektorom za informacione sisteme i elektronske medije. 

Od marta 2013. godine, radio je kao pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo "NS seme". 

Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije.

U novembru 2014. godine, imenovan je za Generalnog direktora Novosadskog Sajma.

Od 2007. godine član je i funkcioner Socijalističke partije Srbije.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naglasila je juče da njen predlog nije slučajan posebno kada se zna da nam predstoji organizacija velike manifestacije EXPO 2027, a Cvetković kao neko ko je dugo vodio Novosadski sajam ima veliko znanje i iskustvo u organizaciji velikih manifestacija.

Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije, rekla je ona i dodala da se na izloži EXPO očekuju izlagači iz više od 97 zemalja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading