MALA POBEDA PROFESORKE KOJOJ SU ĐACI ISTRGLI STOLICU Dobiće 100 odsto plate, problem ostaje jedno "ali"

Autor:

Vesti

06.09.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zadovoljna sam zato što ću primati celu platu, ali je ugovor samo na godinu dana, a ne za stalno, rekla je Marija Stevanović za medije.

MALA POBEDA PROFESORKE KOJOJ SU ĐACI ISTRGLI STOLICU Dobiće 100 odsto plate, problem ostaje jedno "ali"

Foto: twitter.com/ZoranIl77273998

Nastavnicu maltretiraju đaci u školi u Trsteniku

Marija Stevanović, profesorka engleskog iz Trstenika kojoj su đaci izmakli stolicu i koja od tada prolazi golgotu, imaće 100 odsto platu!

Kako smo ranije pisali, profesorka Marija ove školske godine trebala je da radi u tri škole, dve u Trsteniku i jednoj u Kruševcu. Ali, ni pored toga nije imala pun fond časova kako bi primila 100 odsto plate, jer joj je nedostajalo još 24 odsto.

Povodom ovog slučaja reagovala je i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i najavila rešenje problema.

- Upravo mi je javljeno da ću imati celu platu i 100 odsto fond i to tako što ću tih 24 odsto do pune plate zarađivati u biblioteci u Tehničkoj školi. I jesam i nisam zadovoljna. Zadovoljna sam zato što ću primati celu platu, hvala na tome. Ali je ugovor samo na godinu dana, a ne za stalno  - rekla je za Kurir Marija.

Ona navodi da joj nije problem što je samo pet odsto fonda čas engleskog.

- Nije mi problem tako mali fond engleskog, jer za dve godine će dvoje kolega ići u penziju i to ćemo tada rešiti. Problem mi je ugovor samo na godinu dana - kaže Marija.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading