"SPASENI UZ POMOĆ KANAPA I ČISTE SREĆE!" Iz nabujale reke izvučen dečak (15), dva brata satima bila u vodi! Dramatični noć u Lazarevcu! (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.06.2023

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je za RTS da su imali tri evakuacije odnosno spasavanja iz reke Turije.

"SPASENI UZ POMOĆ KANAPA I ČISTE SREĆE!" Iz nabujale reke izvučen dečak (15), dva brata satima bila u vodi! Dramatični noć u Lazarevcu! (VIDEO)

Foto: Republika

U osam mesnih zajednica opštine Lazarevac situacija je kritična, a iz reke Turije spasene su tri osobe – jedan dečak i dva rođena brata.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je za RTS da su imali tri evakuacije odnosno spasavanja iz reke Turije.

- Dečak od 15 godina u mestu zajednica Junkova. Zajedno smo brzom intervencijom svih ljudi koji su bili na licu mesta uz pomoć kanapa i sreće, pre svega njegovu sreću jer se zakačio za grane, uspeli da ga evakuišemo i izvučemo - rekao je Stević dodajući da ga je zbrinula ekipa hitne pomoći lokalnog doma zdravlja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Nakon toga su iz reke Turije, u MZ Mirosaljac, izvučena dva rođena brata.

 

- Jednog smo brzo uspeli da izvadimo posle nekih 45 minuta uz pomoć privatne mehanizacije koja se tu našla i iz domaćinstava smo uzeli mehanizaciju. Dok drugi, njegov stariji brat, za njega nam je trebalo nekih 2,5 sata, reka ga je odnela nekih 200 metara i uz pomoć spasilačkih jedinica Vatrogasne brigade i MUP-a Srbije i grada Beograda Lazarevca, industrijske mehanizacije, uspeli smo sa čamcem, bukvalno posle nekih sat i 45 minuta, da ga izvučemo iz vode, zbrinemo i uputimo na dalje preglede u Beograd - rekao je Stević.

(Republika/Blic)

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading