"ZLO U ŠTRPCU DA NE POMUTI RADOST BOŽIĆA"! Patrijarh Porfirije na BOŽIĆNOJ LITURGIJI poručio da je MIR ULTIMATIVNA VREDNOST!

Autor:

Vesti

07.01.2023

09:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Želim svima mir, radost i ljubav i ovog puta da se setimo svih naših, braće i sestara, svih pravoslavnih hrišćana gde god da žive, rekao je patrijarh Porfirije.

"ZLO U ŠTRPCU DA NE POMUTI RADOST BOŽIĆA"! Patrijarh Porfirije na BOŽIĆNOJ LITURGIJI poručio da je MIR ULTIMATIVNA VREDNOST!

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Patrijarh Porfirije

Patrijarh SPC Porfirije poručio je na božićnoj liturgiji, u Hramu Svetog Save u Beogradu, da je mir ultimativna vrednost i da treba posebno da se molimo za mir na KiM, kao i da zlo koje se dogodilo u Štrpcu, napad na dvojicu srpskih mladića, ne pomuti radost Božića.

- Želim svima mir, radost i ljubav i ovog puta da se setimo svih naših, braće i sestara, svih pravoslavnih hrišćana gde god da žive - mir da bude među svim ljudima, naročito na KiM – rekao je patrijarh tokom propovedi na ponoćnoj liturgiji.

Kazao je da je, ipak, današnju radost Božića pomutila nesreća na KiM.

- Današnju radost pomutila je nesreća, neko je pucao u dvojicu mladih ljudi, Miloša i Stefana iz Štrpca, neka da Bog da zlo koje ih je snašlo ne pomuti radost ove noći dolaska Hristovog među nas. Neka im da snage, njima i njihovim srodnicima i svim ljudima, našoj braći i sestrama na KiM, ali i svim drugima na KiM – mir koji je ultimativna vrednost - poručio je Porfirije.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading