NASTAVAK IŽIVLJAVANJA ALJBINA KURTIJA: Petković se oglasio povodom pritvaranja Dejana Pantića

Autor:

Vesti

12.12.2022

18:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petković se pita kako to da Evropa ćuti na činjenicu da u 21. veku čoveka, srčanog bolesnnika, drže zatočenog, bez lekova i terapije, bez prava da pozove porodicu ili svog advokata?

NASTAVAK IŽIVLJAVANJA ALJBINA KURTIJA: Petković se oglasio povodom pritvaranja Dejana Pantića

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Kosovo Online

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju oglasio se saopštenjem povodom pritvora koji je određen uhapšenom Srbinu s KiM Dejanu Pantiću.

- Pritvor od 30 dana koji je izrečen Dejanu Pantiću nastavak je iživljavanja i bahatosti Aljbina Kurtija koji nevinog čoveka drži u kazamatu samo zato što nosi srpsko ime i prezime. Pantić je uhapšen i optužen za terorizam samo zato što živi u multietničkom naselju, a da ima bilo kakvih dokaza protiv njega, Priština ih ne bi krila tri dana. To dovoljno pokazuje da protiv njega nema niti jednog jedinog dokaza, već je meta Aljbina Kurtija koji samo želi da kriminalizuje Srbe - navodi Petković. 

On se pita kako to da Evropa ćuti na činjenicu da u 21. veku čoveka, srčanog bolesnnika, drže zatočenog, bez lekova i terapije, bez prava da pozove porodicu ili svog advokata? 

- Kakva je to demokratija i vladavina prava? Gde su borci za ljudska prava kada se jednom Srbinu propisuju kazne i tamnice i gaze osnovna ljudska prava! Današnji pritovor najrečitiji je dokaz ispravnosti odluke Srba da se mirno i dostojanstveno bore za svoja osnovna prava, jer za njihove muke očigledno nema sluha ni u Prištini, ni u mnogim zapadnim centrima moći koji zatvaraju oči pred stradanjima Srba - zaključuje Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading