VESNA RADUSINOVIĆ PRVI PUT PROGOVORILA O MARIĆU! Ne želi više da ĆUTI, otkrila sve detalje privatnog života, evo kakvo je stanje u porodičnom domu!

Autor:

Zabava

12.12.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Književnica iskreno o suprugu Milomiru Mariću.

VESNA RADUSINOVIĆ PRVI PUT PROGOVORILA O MARIĆU! Ne želi više da ĆUTI, otkrila sve detalje privatnog života, evo kakvo je stanje u porodičnom domu!

Foto: ATA Images

Književnica Vesna Radusinović i supruga Milomira Marića retko se pojavljuje u javnosti, a sada je otkrila zbog čega je to tako, ali i pojedine detalje svog privatnog života.

- Iskreno, odavno mi ne prijaju gradska događanja i okupljanja na kojima možete silno da se zadivite ili pak da zavidite toj iskrenoj ljubavi, nežnosti i dobroti koju razmenjuju žene koje se strasno mrze i ne mogu očima da se gledaju. Najslađi osmeh, najduži zagrljaj i najveće komplimente dobićete upravo od onih koji se pitaju šta vi još tražite u ovom gradu ili možda i na ovom svetu.

- Jednostavno nisam po ukusu čaršije, niti sam ikada bila, ali se ne bunim. A pošto ni oni nisu po mom, imam pravo da ne idem tamo gde ne mislim da pripadam. Sem toga, toliko dokona baš nisam i bavim se čitanjem, pisanjem... Bavim se svojim a ne tuđim životima, sem u romanima - počinje ona za Kurir i otkriva na koga je iz porodice povukla gene, s obzirom na to da je oličenje ženstvenosti:

Foto: ATA Images

Vesna Radusinović o javnoj sceni

- Kažu da najviše ličim na moju babu Vidu koja je bila njegoševski mudra žena i kojoj nisam ni do kolena po mnogo čemu, ali što se pameti tiče rekla bih da jesam. Baba je govorila da imam jezičinu kojom bih mogla da se tri puta opašem i da pretekne, te da ga u mašnu zavežem ili oko Lovćena da obmotam. Sviđalo se njoj kod mene baš to. Nisam nasledila njenu smirenost i racionalnost, niti ono čuveno žensko i crnogorsko strpljenje i trpljenje, ali jesam kosu,oči, ten,visinu i ono što najviše volim i što me negde i definiše - visprenost, lucidnost, muški mozak koji radi sto na sat i tu predivnu crtu verbalne nadmoći usred dana ili noći! Ona to nije pokazivala uvek, jer je bila ipak mudrija od mene. Baba je moć koristila samo kad mora, a ja ne štedim ni sebe ni druge.

Ona je otkrila i škako joj se dopada današnja javna scena, kao i šta je sve nervira.

- Isto kao i vas. Uzori su mi starlete, zadrugarke, fudbalerke, splavarke, sponzoruše, VIP prostitutke i svi modeli zadnjih božjih nakaza...Veoma sam zabrinuta što još pokoji heteroseksualni muškarac hoda gradom i što neko još želi nešto i da pročita. Nedavno sam pričala sa jednom novinarkom o Botičeliju, reče žena da ga je slušala, sa sve Jelenom Tomašević pevao. Ja opet naglasim "Botičeli"... I vidim da suza moja nema roditelja. Dzabe krečim. O pismenosti možemo da sanjamo jer toga više nema. Zapravo, sve je ovo sada rezultat teške ujdurme koja je počela divnim zapadnim sponzorstvima šarenih novina, đubre novina, onih koje se nisu libile ničega i zbog kojih smo po tom pitanju ovde gde jesmo. Ovo je sada zaista prosta osveta prostaka i primitivaca najnižeg sloja.

Foto: E-stock/D. Stanojević

Vesna Radusinović o Milomiru Mariću

Poznato je da njen suprug Milomir Marić puno radi, a ona otkriva da li mu zamera na tome, s obzirom na to da mu mnogi zameraju na brojnim stvarima.

- Ne zameram mu ništa, jer mogu da se nerviram koliko hoću a on drugačije niti želi niti može. Batalila sam se sizifovanja, nisam ni ja baš toliko dokona. Rođeni je vorkoholik i stalna akcija od cika zore je uslov da bude srećan ili bar zadovoljan. Žao mi je što nema vremena da sedne i privede kraju svoju knjigu "Samoubistvo Jugoslavije" koju piše već 20 godina i uvek ima nešto da doda na napisanih dve hiljade strana.

- Znam da mi niko ne veruje, ali čovek ama baš nikada ne čita i ne gleda ništa o sebi, pa sam često prinuđena da mu prepričavam šta pišu o njemu. Ja to još i začinim, dodam i izmislim, onako domaćinski svašta, ne bi li reagovao. Ništa! Ni reč. Tako misle i da je on u kući neviđeno zabavan i šarmantan. On u kući retko progovara. Čita čovek po ceo dan, lepi svoje knjige, koriči, pa trči u Patrijaršiju, tamo mu valjda to najbolje urade, glanca ih da se sijaju i baš ga briga za svakodnevne i trivijalne stvari. Ipak je genije, a i što bi umarao mozak. A i što bih ja svoj odmarala i štedela kad nisam baš do te mere genijalna (smeh).

Foto: ST/V. LUKIĆ

Milomir Marić

Ona je otkrila i kakva je kao supruga, a kakva kao majka:

- Odmah da vam kažem da nikada nikome ne bih poželela sebe za suprugu! Imala bih milosti i samilosti i prema neprijateljima i poštedela bih i njih bračne idile i sreće sa mnom. Ipak toliko patnje nije za svakoga. A svi oni koji su bili odbijeni nakon uzaludnog udvaranja, nisu ni svesni koliko su srećni što nisu pred bogom ili matičarem izgovorili bračni zavet. Zaista, koliko se uzalud srca polomilo, a da im ni na kraj pameti nije bilo da su se zapravo čudom spasili. Marić opstaje u našoj životnoj priči čini se baš iz tog razloga - nikad se nije usudio da me zaprosi ! Nikakva supruga i najbolja majka - to sam vam ja! Baš ta - priča ona i sina jedinca opisuje:

- Vedran, potpuno svoj. I samo moj. Moj svemir i večiti nemir, najstroži vaspitač u istoriji roditeljstva, moj kritičar i lični bankar. Šarmantna i neodoljiva Vodolija, donedavno prilično nezadovoljan mojim rezonima i pogledima na svet. Moj ortak i saborac još od rata u Bosni, moja najveća, životna ljubav. I radost, motiv, i cilj i svrha svega započetog i završenog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading