DOBRA VEST! Deonica obilaznice oko Zrenjanina puštena u saobraćaj

Autor:

Vesti

09.08.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović istakako je danas nakon puštanja u saobraćaj deonice Obilaznice oko Zrenjanina da su obilaznice ključne za potpuno izmeštanje teretnog saobraćaja iz grada.

DOBRA VEST! Deonica obilaznice oko Zrenjanina puštena u saobraćaj

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

- Ponosan sam što smo uspeli da završimo i četvrti sektor Obilaznice oko Zrenjanina, jer kao što je već poznato obilaznice su ključne za potpuno izmeštanje teretnog saobraćaja iz grada, što ujedno predstavlja i smanjenu emisiju štetnih gasova, ali i dobar preduslov za razvoj industrije - izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon puštanja u saobraćaj deonice Obilaznice oko Zrenjanina

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Tomislav Momirović

- Nije slučajnost što smo ubrzali radove na ovoj obilaznici i u planu je da na proleće počnemo sa radovima i na petom sektoru čija je dužina nešto kraća od 4 km, a sa kompletno završenom obilaznicom teretni saobraćaj zaista izmestimo iz grada - rekao je Momirović.

Ministar Momirović je dodao da je cilj Vlade Republike Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da Zrenjanin bude industrijski centar, ne samo Vojvodine, već i čitave Srbije.

- Očekujem da će se izgradnjom Obilaznice oko Zrenjanina i uz planirani auto-put duplirati ekonomija u ovom gradu, koja bi time postala motor razvoja naše zemlje, i mi se nećemo zaustaviti dok to i ne uradimo - zaključio je Momirović.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Tomislav Momirović

Otvaranjem deonice Obilaznice oko Zrenjanina prisustvovao je i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, koji je tom prilikom objasnio kolika je važnost ovog projekta.

- To je nova razvojna šansa grada, smanjeni broj vozila u gradu, manje zagađenja, gužva i habanja gradskih ulica i verujem da ćemo zajedno sa Vladom Republike Srbije, resornim ministarstvom i sa JP „Putevi Srbije“ dočekati da završimo i poslednju deonicu - naveo je gradonačelnik Salapura.

Republika

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Tomislav Momirović

Ukupna dužina Obilaznice oko Zrenjanina iznosi 15 km., i omogućiće potpuno izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz gradskog jezgra koji sada dolazi iz pravca Novog Sada, Kikinde, Sečnja, Srpske Crnje i sa nekoliko lokalnih puteva.

Nakon puštanja u saobraćaj Obilaznice oko Zrenjanina, ministar Momirović je prisustvovao radnom sastanku sa predstavnicima grada Zrenjanina, a glavne teme sastanka su bile nastavak poslednje faze izgradnje obilaznice kao i početak gradnje auto-puta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading