MOMIROVIĆ: PRIČU O OBILAZNICI OKO BEOGRADA POLAKO SELIMO U ISTORIJU

Autor:

Vesti

03.08.2022

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, istakao je da će ovaj projekat biti jedan od trijumfa politike Aleksandra Vučića.

MOMIROVIĆ: PRIČU O OBILAZNICI OKO BEOGRADA POLAKO SELIMO U ISTORIJU

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Projekti ne smeju da se zaustave, mi moramo da završimo svaki od ovih auto-puteva koje smo započeli i koje projektujemo, želimo da se fokusiramo isključivo na ekonomski rast, na integraciju regiona i na to da sprovedemo naš program “Srbija 20-25” što znači da prosečna plata bude 1000 evra, a prosečna penzija 500 evra, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda.

- Jako sam zadovoljan jer ulazimo u samu završnicu građevinskih radova. Polako obilaznicu oko Beograda selimo u istoriju. Ovaj projekat će biti jedan od trijumfa politike Aleksandra Vučića. Ima još mnogo posla da se uradi i mi moramo da se maksimalno mobilišemo kako bi projekat bio završen do marta sledeće godine. Radovi se izvode na svim mostovima, “napadnuta” je cela trasa - ostala nam je još samo jedna deonica. Posle više od 30 godina, očekujem da sledeće leto mi više nećemo imati ogromne gužve kroz centar Beograda - rekao je Momirović.

Ministar Momirović je dodao da je važno zadržati dinamiku i da se svi problemi na koje se naiđe efikasno reše. Podsetio je na izazove koji su postojali tokom izgradnje obilaznice oko Beograda i posebno istakao probleme sa eksproprijacijom, ali i na to da su svi ovi problemi rešeni na zadovoljstvo svih.

- Borićemo se koliko možemo da izgradimo svaki od ovih projekata, borimo se da relaksiramo Beograđane od ogromnog tranzitnog saobraćaja kome su više decenija izloženi - izjavio je ministar Tomislav Momirović i tom prilikom se zahvalio svim akterima koji su uključeni u ovaj za celu Srbiju značajan projekat. 

Aleksandar Kostadinović, šef projekta i predstavnik JP „Putevi Srbije, istakao je da su svi resursi fokusirani na Sektor 6 obilaznice oko Beograda, i da se koristi lepo vreme da se što više posla uradi.

Projekat obilaznice oko Beograda sastoji se iz više sektora ukupne dužine 20,4 kilometara. U aprilu prošle godine pušten je u saobraćaj Sektor 4 dužine 7,7 kilometara od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo, dok je Sektor 5 obilaznice oko Beograda, sa tunelom Straževica otvoren za saobraćaj u junu ove godine. Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP „Putevi Srbije“, kineskom kompanijom „Power Construction Corporation of China Ltd“ i azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading