VELIKI USPEH PROJEKTA "ČISTA SRBIJA"! Momirović ističe: Realizovano 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture!

Autor:

Vesti

24.07.2022

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, danas je u Mionici izjavio da je na teritoriji cele Srbije do danas u okviru projekta "Čista Srbija" realizovano oko 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture, a da je operativni plan da do kraja godine završe i četiri postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda.

VELIKI USPEH PROJEKTA "ČISTA SRBIJA"! Momirović ističe: Realizovano 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture!

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, najavio je danas tokom obilaska radova na izgradnji komunalne infrastrukture u opštini Mionica plan do kraja godine za projekat "Čista Srbija", osvrćući se na postignute uspehe. U okviru projekta je realizovano oko 160 kilometara nove kanalizacione infrastrukture. 

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Tomislav Momirović

- Zaista sam ponosan na projekat „Čista Srbija“ koji smo pokrenuli na teritoriji cele države. Konkretno ovde u Mionici i Banji Vrujci gradimo oko 20 kilometara nove kanalizacione infrastrukture i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u šta investiramo 10,5 miliona evra. Iz temelja menjamo ekološku sliku naše lepe države. Investiramo i gradimo nove ekološke projekte i ne stajemo nijedan dan, čak ni po ovim vremenskim uslovima. Samo smo u Novom Sadu izgradili novih 32 kilometra kanalizacione mreže i što bi rekao moj prijatelj Miloš Vučević – „mi gradimo, a oni ruše“ - izjavio je ministar Momirović.

Ministar Momirović se ovom prilikom osvrnuo na događaje u Novom Sadu, rekavši da jedna organizacija pod nazivom „Ne davimo Beograd“ koja se bavi komunalnim i lokalnim pitanjima u gradu Beogradu dolazi u Novi Sad da nasilno upada u Skupštinu tog Grada, jer im ne odgovora urbanistička koncepcija ili generalni urbanistički plan Grada Novog Sada.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Tomislav Momirović

- Ovim putem molim sve Novosađane, kao Beograđanin, da izdrže, jer mi kao Beograđani nemamo prava da se time bavimo – to je stvar elementarne političke kulture. Organizacija Novog Sada u urbanističkom smislu je pitanje za građane Novog Sada. Mi gradimo jedan fenomenalan most u Novom Sadu, koji je deo obilaznice oko Novog Sada, a gradimo i most koji će biti deo Fruškogorskog koridora - rekao je Momirović.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

- Projekat izgradnje kanalizacione mreže i prečistača otpadnih voda je možda i istorijski za nas, jer je država izdvojila ogromna sredstva kako bi poboljšala kvalitet života naših građana u Mionici i Banji Vrujci. Građani Mionice vide da država dosta ulaže, mi smo o projektu izgradnje komunalne infrastrukture sanjali, a sada vidimo da će Mionica biti mesto po svim ekološkim standardima. Pohvala za ministra Momirovića koji je samo u Mionici četiri puta u obilasku radova - istakao je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

 

U opštini Mionica u okviru projekta „Čista Srbija“ biće izgrađeno 10.581 metar kanalizacione mreže i jedno postrojenje za preradu otpadnih voda, dok će u Banji Vrujci uz jedno postrojenje za preradu otpadnih voda biti izgrađeno i 8.498 metara kanalizacione mreže. Izvođač radova je kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading