MOMIROVIĆ NAJAVIO OŠTRE SANKCIJE: Zaustavićemo nemar na železnicama!

Autor:

Vesti

05.07.2022

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za kvar voza na liniji Beograd-Bar i višečasovno čekanje putnika neko će morati da snosi odgovornost, objavio je ministar Momirović.

MOMIROVIĆ NAJAVIO OŠTRE SANKCIJE: Zaustavićemo nemar na železnicama!

Foto: Tanjug/MGSI/Đ. KRSTIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović najavio je oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd - Bar i višečasovno čekanje putnika sa decom na visokim temperaturama.

Prema njegovim rečima, nema opravdanja za greške i ministarstvo, koje čini sve da zaustavi vandalizam i ugrožavanje bezbednosti na prugama, mora i da zaustavi i nemar nadležnih za normalno funkcionisanje voza na liniji Beograd - Bar.

- Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promeni i ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju. Uveli smo po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd - Bar, a putnicima će na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši Plazma. Idemo i ka potpisivanju ugovora sa crnogorskom stranom  da njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbiji i da naše mogu u slučaju potrebe da ide u Crnu Goru - naveo je ministar Momirović. 

Prema njegovim rečima, svim putnicima koju su kasnili u vozu ka Baru u ponedeljak biće vraćeno 50% cene karte, a nemile situacije se više neće ponavljati.

- Ne ide ruku pod ruku vozom do Novog Sada za pola sata i vozom do Bara sa deset sati zakašnjenja. Zna se šta je Srbija i šta Srbija postaje. Nisu svuda pruge rekonstruisane. Na ovoj deonici nisu više od 50 godina, ali ovakve stvari ne smeju više da se dešavaju - istakao je ministar Momirović. 

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija pruge Beograd Bar je u fazi ubrzanog planiranja. U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju deonice barske pruge Valjevo – Vrbnica – državna granica sa Crnom Gorom, koja je duga 210 kilometara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading