Ministar Momirović: NAJVEĆA LUKA U EVROPI zainteresovana za IZGRADNJU LUKE BEOGRAD

Autor: Republika

Vesti

20.06.2022

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Jedna od najvažnijih investicija koja bi trebalo da bude započeta je Luka Beograd, čija je ukupna vrednost skoro pola milijarde evra.

Ministar Momirović: NAJVEĆA LUKA U EVROPI zainteresovana za IZGRADNJU LUKE BEOGRAD

Foto: Ministarstvo građevine, infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović naveo je da će Luka Beograd postati najveća regionalna luka ukoliko se pažljivo pristupi realizaciji ovog vrednog projekta za koji je zainteresovana najveća luka u Evropi - belgijska Luka Antverpen.

Foto: MGSI

Momirović daje izjavu za medije

U februaru ove godine na poziv uprave Luke Antverpen ministar Momirović je obišao istoimenu luku, najveću po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije već i čitave Evropske unije.

Danas je to gostoprimstvo u Beogradu Momirović uzvratio predstavnicima Luke Antverpen, zajedničkom vožnjom brodom.

Foto: MGSI

Vožnja brodom

- Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku da napravimo radni ručak sa predstavnicima Luke Antverpen, najveće luke po površini, ali i druge najveće luke po pretovaru robe u Evropi. Mislim da nismo ni svesni koliko je naša ekonomija i naša država napredovala u prethodnim godinama kada smo postali predmet interesovanja jednog ovako važnog lučkog operatera, ne samo za zapadnu Evropu već i za ceo svet - navodi ministar Momirović i dodaje:

- Srbija sa svim investicijama koje sprovodi i sa velikim brojem fabrika koje su se otvorile u prethodnim godinama postaje predmet interesovanja najvećih ekonomskih subjekata u Evropi.

Ministar Momirović dodao je da imponuje interesovanje Belgijanaca i da u ovom momentu investicioni talas u vodnom sektoru obuhvata ulaganja u luke u Bogojevu, Prahovu i Sremskoj Mitrovici, pored već započetih radova u Luci Novi Sad.

Foto: MGSI

Momirović sa belgijskom delegacijom

Tokom radnog ručka i vožnje brodom Filip Desoj, generalni menadžer BESIX, predsednik EIC (European International Contractors) i potpredsednik CICA (Confederation of International Contractors Associations) zahvalio se u ime delegacije Luke Antverpen na gostoprimstvu i još jednom podvukao zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading