Ministar Momirović: NAJVEĆA LUKA U EVROPI zainteresovana za IZGRADNJU LUKE BEOGRAD

Autor: Republika

Vesti

20.06.2022

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najvažnijih investicija koja bi trebalo da bude započeta je Luka Beograd, čija je ukupna vrednost skoro pola milijarde evra.

Ministar Momirović: NAJVEĆA LUKA U EVROPI zainteresovana za IZGRADNJU LUKE BEOGRAD

Foto: Ministarstvo građevine, infrastrukture

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović naveo je da će Luka Beograd postati najveća regionalna luka ukoliko se pažljivo pristupi realizaciji ovog vrednog projekta za koji je zainteresovana najveća luka u Evropi - belgijska Luka Antverpen.

Foto: MGSI

Momirović daje izjavu za medije

U februaru ove godine na poziv uprave Luke Antverpen ministar Momirović je obišao istoimenu luku, najveću po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije već i čitave Evropske unije.

Danas je to gostoprimstvo u Beogradu Momirović uzvratio predstavnicima Luke Antverpen, zajedničkom vožnjom brodom.

Foto: MGSI

Vožnja brodom

- Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku da napravimo radni ručak sa predstavnicima Luke Antverpen, najveće luke po površini, ali i druge najveće luke po pretovaru robe u Evropi. Mislim da nismo ni svesni koliko je naša ekonomija i naša država napredovala u prethodnim godinama kada smo postali predmet interesovanja jednog ovako važnog lučkog operatera, ne samo za zapadnu Evropu već i za ceo svet - navodi ministar Momirović i dodaje:

- Srbija sa svim investicijama koje sprovodi i sa velikim brojem fabrika koje su se otvorile u prethodnim godinama postaje predmet interesovanja najvećih ekonomskih subjekata u Evropi.

Ministar Momirović dodao je da imponuje interesovanje Belgijanaca i da u ovom momentu investicioni talas u vodnom sektoru obuhvata ulaganja u luke u Bogojevu, Prahovu i Sremskoj Mitrovici, pored već započetih radova u Luci Novi Sad.

Republika

Foto: MGSI

Momirović sa belgijskom delegacijom

Tokom radnog ručka i vožnje brodom Filip Desoj, generalni menadžer BESIX, predsednik EIC (European International Contractors) i potpredsednik CICA (Confederation of International Contractors Associations) zahvalio se u ime delegacije Luke Antverpen na gostoprimstvu i još jednom podvukao zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading