Izabran je novi predsednik Skupštine grada Beograda! Nikola Nikodijević izabran na funkciju!

Autor:

Vesti

11.06.2022

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dosadašnji predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević ponovo je, na konstitutivnoj sednici novog saziva, izabran većinom glasova prisutnih odbornika na tu funkciju.

Izabran je novi predsednik Skupštine grada Beograda! Nikola Nikodijević izabran na funkciju!

Foto: Republika

Dosadašnji predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević ponovo je, na konstitutivnoj sednici novog saziva, izabran većinom glasova prisutnih odbornika na tu funkciju.

Za ponovni izbor Nikodijevića se na tajnom glasanju izjasnilo svih 57 odbornika koji su glasali. Nisu glasala 53 odbornika.

Foto: Republika

 

Rezultate glasanja je saopštio Toma Fila koji je predsedavao na današnjoj konstitutivnoj sednici novog saziva gradskog parlamenta.

Na sednici su, prethodno, verifikovani mandati odbornika Skupštine grada Beograda u novom sazivu.

Nakon toga, 56 odbornika predložilo je dosadašnjeg predsednika gradskog parlamenta Nikolu Nikodijevića za ponovni izbor na tu funkciju.

Foto: Republika

 

Nikodijević, koji je u prethodna dva saziva obavljao funkciju predsednika, poručio je da će se nova gradska vlast boriti za ekonomski razvoj Beograda i bolji životni standard građana.

- Borićemo se tako što ćemo ekonomski da razvijemo grad i da omogućimo i zaposlenima u vrtićima, školama, u socijalnim službama i u javnim preduzećima, u privatnom sektru, da imaju bolji životni standard - rekao je Nikodijević uoči početka glasanja za predsednika parlamenta.

Foto: Republika

 

Predstavnici odborničkih grupa iz koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda" i "Moramo", kao i Dveri ranije su najavili da neće učestvovati u glasanju za predsednika Skupštine grada.

Nakon konstituisanja Skupštine grada, počeo je da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika, koji mora biti iz redova odbornika.

Foto: Republika

 

Skupština grada Beograda ima 110 odborničkih mesta, a novi saziv čine SNS sa 48 mandata, lista "Ujedinjeni za pobedu Srbije" sa 26, koalicija "Moramo" sa 13 mandata.

Osam mandata ima SPS, sedam odbornika lista "Nada za Beograd", a po četiri mandata "Zavetnici" i koalicija oko Dveri.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dr "Frojd"

11.06.2022 15:06

Kada se konstituise Skupstina Grada Beograda, nadam se da ce raspisati konkurse za one domove zdravlje u kojima su direktori vrsioci duznosti GODINAMA . Sta reci na to , kada po ZAKONU , vrsioci duznosti direktora mogu obavljati tu funkciju najduze do 6 meseci i , najvise 2 x.