Kupljen najstariji dnevni list: EVO KO ĆE BITI NOVI VLASNIK POLITIKE!

Autor:

Vesti

25.05.2022

13:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

KOMPANIJA Media 026 kupila je 50% udela u kompaniji Politika novine i Magazin (PNM) od fizičkog lica Aleksandra Trbovića, a novi suvlasnici ističu da će nastojati da očuvaju i unaprede brend najstarijeg dnevnog lista na Balkanu, te da neće vršiti uticaj na uređivačku politiku.

Kupljen najstariji dnevni list: EVO KO ĆE BITI NOVI VLASNIK POLITIKE!

Foto: YouTube/Printscreen

Politika dnevne novine

U kompaniji naglašavaju da su svesni velike odgovornosti koju suvlasništvo u listu Politika nosi sa sobom, s obzirom na to da je reč o ozbiljnom i uticajnom dnevnom listu, koji decenijama čuva poverenje čitalaca, i koji se smatra jednom od nacionalnih institucija.

U skladu sa tim, ističu da će insistirati na visokim profesionalnim standardima, zahvaljujući kojima je Politika već decenijama uvek korak ispred drugih. Upravo u tome vide i veliki potencijal, na kome će, kako kažu, raditi u budućnosti.

U vlasništvu kompanije Media 026 se nalazi i dnevni list Večernje Novosti, a u kompaniji naglašavaju i da im je cilj da se postigne finansijska stabilnost u poslovanju kompanije PNM, kao što je to uspešno postignuto sa listom Novosti, koji je prethodno bio nelikvidan skoro jednu deceniju.

Ovom transakcijom je 50% vlasništva Politike, najstarijeg i najuticajnijeg dnevnog lista u ovom delu Evrope, otišlo u ruke domaće firme, koja godinama uspešno vodi jedan značajan medijski brend. Kupovinom PNM biće rešen decenijski problem netransparentnog vlasništva Politike, prenose Novosti. 

Komentari (0)

Loading