POČELA KONSTITUTIVNA SEDNICA: Presedava Toma Fila kao najstariji odbornik

Autor:

Vesti

11.06.2022

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstitutivna sednica na kojoj bi trebalo da se verifikuju mandati odbornika i izabere predsednik Skupštine zakazana je za 10 časova

POČELA KONSTITUTIVNA SEDNICA: Presedava Toma Fila kao najstariji odbornik

Foto: Nikola Mutić

Zasad je mirno ispred Skupštine grada Beograda.

Pred prvi ulazak u ovu zgradu Dobrica Veselinović iz koalicije Moramo najavio je da članovi njihove koalicije neće glasati danas jer je njihov prvi uslov da se obezbedi javnost u radu gradskih organa i odluka koje se donose. Isto su najavili i iz većine drugih opozicionih stranaka.

Sednicom presedava Toma Fila kao najstariji odbornik.

Republika

Foto: youtube/printscreen/Djordje Jojkic

Skupština grada Beograda

Nakon konstituisanja gradskog parlamenta, počinje da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika, koji mora biti iz redova odbornika.

Skupština grada Beograda ima 110 odborničkih mesta, a u novom sazivu gradskog parlamenta naći će se odbornici sedam lista koje su "preskočile" izborni prag od tri odsto na izborima 3. aprila.

Sednica beogradskog parlamenta ponovo se održava u zgradi Skupštine grada, na Trgu Nikole Pašića 6, nakon što je zbog epidemijske situacije izazvane korona virusom u prethonom periodu zasedala u Sava centru, a potom i u Narodnoj skupštini u Ulici kralja Milana.

Potvrdjeni mandati svih 110 obornika u Skupštini Bgd.U toku rasprava oko izbora predsednika Skupštine.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading