MILAN VASIĆ MUZIKOM BRANI RODNI KRAJ: Nismo izgubili Kosovo, samo su se Albanci malo zaigrali!

Autor:

Zabava

23.06.2022

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spotom za novu pesmu "Poleteo sivi soko" pokazao lepote južne pokrajine

MILAN VASIĆ MUZIKOM BRANI RODNI KRAJ: Nismo izgubili Kosovo, samo su se Albanci malo zaigrali!

Foto: E-stock

Dve decenije živeo je na Kosovu, prve glumačke korake napravio je u pozorištu u Gračanici odakle se otisnuo u Beograd, gde su ga dočekale mnoge uloge u poznatim serijama i filmovima.

Popularnost i život u velikom gradu glumca Milana Vasića nisu otrgli od tradicije i ognjišta smeštenog u srcu Srbije. Ostao je, kaže, Kosovac u duši, koji se uvek rado vraća u rodni kraj, gde ga svaki put sa osmehom i raširenim rukama dočekuju ponosni otac i majka.

Republika

Foto: youtube.com/printskrin

 

Snimio je nekoliko pesama i svakom pokazivao lepote Kosova i Metohije i značenje vere i ognjišta. Poslednja u nizu "Poleteo sivi soko", za koju je snimio i spot gde se pojavljuje u kadru sa svojim roditeljima, dokaz je njegove velike ljubavi prema kosovskoj muzici jer "ko će da je neguje, ako ne mi s Kosova" pita se Vasić.

- Nisam neki pevač, ali pevušim fino i vidim da narod to voli, a onda i ja uživam. Ovom pesmom sam želeo da pošaljem poruku o uzvišenim vrednostima na kojima je nastao kosovski mit koji na krilima sokola kao simbola slobode nosi našu slavnu prošlost - kaže Vasić.

SVAKI STIH ZA RODNI KRAJ

Muzika je obuzela srce poznatog glumca, koji priznaje da je doživljava veoma emotivno. Svaki stih otpevao je za svoj kraj, pa će i sav prihod koji mu nova pesma donese nameniti u humanitarne svrhe deci i porodicama s Kosova. Priznaje da se, dok je snimao spot, iznova zaljubio u Šar planinu, a posebna osećanja obuzela su ga kada je u svojoj porodičnoj kući seo za sto sa roditeljima i snimio određene kadrove.

Republika

Foto: youtube.com/printskrin

 

- Osećao sam se kao da sam prvi put na Kosovu, nisam razmišljao da li su Albanci pored mene, gde snimam, da li ljudi prolaze. Tada sam se zaljubio u Šar-planinu, tako da sam i u novu pesmu ušao s mnogo ljubavi i vere da će biti onako kako sam zamislio. Od mame Olivere sam nasledi ljubav prema pomoravskim pesmama, a talenat za dert od dede Stojana - priča glumac.

Njegova misija je i da svojim radom istakne značaj porodice, koja je za njega sve. Utočište, ljubav, podrška...

- Danas svi negde jure i gledaju da zarade pare, a mnogo je bitnije da sačuvamo zdravu porodicu, da budemo na okupu, radimo svoj posao, a pare ce doći. Niko nije ostao bez para. To je život. Nekad ih imaš više, nekad manje, ali kad imaš porodicu, imaš sve - naglašava Vasić.

SRCE SRBIJE ODUVEK I ZAUVEK

Kao najveću vrednost Kosova ističe svetinje iz 13,14. i 15. veka koje su nam ostavili Nemanjići. 

-Visoki Dečani su posebni, mošti Stefana Dečanskog su tu. Kad uđete u manastir, imate potrebu da u njemu sedite satima da vas niko ne uznemirava. Svetinje su simbol Kosova - naglašava on.

Kosovo je oduvek bilo i ostaće srce Srbije, a on svoj rodni kraj u srcu nosi uvek i svuda. Glumac ističe da nismo izgubili ovaj deo teritorije niti ćemo, iako se oni s druge strane trude da ga otrgnu iz ruku srpskog naroda.

Republika

Foto: youtube.com/printskrin

 

- Ništa nismo izgubili! Ovo je period u kom su se Albanci malo zaigrali. Svako ko želi može slobodno da ode i da obilazi znamenitosti Kosova, moji roditelji žive dole i rade, imaju njive i dvorište, ja radim tamo u pozorištu. Niti smo izgubili Kosovo, niti ćemo ga vraćati - jasan je Vasić.

Najsrećniji je, kaže, kad otvori vrata rodne kuće i zatekne nasmejane roditelje. Dočekaju ga pogača i najtopliji zagrljaj.

- Svaki put kad odem dole vraćam se u najlepše dane svog detinjstva - završava glumac.

Podrška Vlade Srbije

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije je u potpunosti podržala realizaciju spota koji je svojevrstan zapis o lepotama naše južne pokrajine.

 - O Kosovu i Metohiji mogu da pevaju samo oni koji su se napojili vode sa Šar planine, igrali kolo u porti Gračanice, molili se Joanikiju Devičkom i zaplakali na Gazimestanu. Ovo momče s Kosova uspelo je da donese svu uzvišenost kosovsko-metohijskih pesama. Nadam se da će ovaj soko sivi da poleti prema nebu i da će da pronese glas o našem Kosovu i Metohiji - zaključio je Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading