Auto-put Miloš Veliki je simbol uzdizanja Srbije - zato im toliko smeta

Autor:

Vesti

20.07.2022

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović dao je otvorenu reakciju na tekst Nove S o auto-putu Miloš Veliki.

Auto-put Miloš Veliki je simbol uzdizanja Srbije - zato im toliko smeta

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, za portal Republika.rs dao je komentar na tekst Nove S o auto-putu Miloš Veliki.

On je istakao da je auto-put završen pre nekoliko godina. 

Foto: Republika

Tomislav Momirović

- I danas imamo neke medije ili kvazi medije, ne znam ni kako da ih nazovem, koji kažu da je auto-put Miloš Veliki sramota za srpske puteve. Zamislite samo. Posle pedeset godina priče bez ikakvih rezultata, posle dvanaest godina vlasti koja je došla posle 5.oktobra, a oni su brendirali da su promene krenule iz Čačka i Zapadne Srbije - kazao je Momirović i dodao da za 12 godina nisu uradili ni jedan kilometar tog autoputa.

- Nisu udostojili ljude iz Čačka, iz Gornjeg Milanovca, Prijepilha, Priboja, Požege ni jednog kilometra tog autoputa koji je od suštinske važnosti za razvoj ovog dela naše zemlje. I sada kada je taj autoput urađen, kada mi gradimo 12km tunela samo na teritoriji opštine Čačak i Lučani oni kažu da je taj autoput sramota za našu prekepu državu. Molim ljude da sagledaju o čemu mi ovde pričamo - ističe ministar i kaže da je Srbija trenutno u najvećem investicionom talasu u istoriji zemlje i da pojedini ljudi ne mogu da gledaju, ne mogu da podnesu auto-put Miloš Veliki jer pokazuje dovoljno uzdizanje naše države.  

Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Tomislav Momirović

- On pokazuje da nešto o čemu se pričalo decenijama, i što su svi mislilu da je nemoguće uraditi da je ipak moguće i da se ipak dešava.... - zaključuje Momirović i poručuje da svima onima koji danas ne mogu da gledaju autoput Miloš Veliki, sutra neće moći da gledaju Moravski koridor, Ruma- Šabac- Loznica, autoput Niš Priština, kao što danas ne mogu da gledaju brzu prugu od Beograda do Novog Sada, sutra će morati da gledaju prugu od Novog Sada do Subotice i od Beograda do Niša.

- Nećemo stati sa realizacijom ovih projekata kakve god okolnosti u Evropi bile. To je naša dužnost, naša misija i to je politika Aleksandra Vučića - za kraj je rekao Tomilav Momirović. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading