POČELE KONSULTACIJE SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM: U zgradi Predsedništva predstavnici koalicije NADA

Autor:

Vesti

18.07.2022

11:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Alekandar Vučić će danas, razgovorima sa predstavnicima parlamentarnih lista završiti konsultacije o budućem premijeru.

POČELE KONSULTACIJE SA PREDSEDNIKOM VUČIĆEM: U zgradi Predsedništva predstavnici koalicije NADA

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Sastaće se prvo, u zgradi Predsedništva sa predstavnicima koalicije NADA koju čine Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove kraljevine Srbije Vojislava Mihailovića.

Potom će razgovorati sa predstavnicima liste oko Socijalističke partije Srbije, a zatim, kako je najavljeno iz njegovog kabineta, sa koalicijom Ujedinjeni za pobedu Srbije.

Na aprilskim izborima, na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije bili su i Narodna stranka i Demokratska stranka koje su ranije saopštile da se neće odazvati pozivu, dok su iz Stranke slobode i pravde najavili dolazak.

Na toj listi, koju je predvodila Marinika Tepć bili su i Demokratska zajednica vojvodjanskih Madjara, Stranka Makedonaca Srbije, Pokret slobodnih građana, Udruženi sindikati "Sloga", Pokret za preokret, Pokret Slobodna Srbija i Vlaška stranka.

Za 16.30 je najavljen razgovor sa predstavnicima liste oko Srpske naprede stranke.

Vučić je konsultacije počeo 14. jula, kada se odvojeno sastao sa predstavncima Koalicije Albanaca doline, Zajedno za Vojvodinu - Vojvođani (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Zajedno za Vojvodinu) i Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja ; - Usame Zukorlić Stranka demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina nije došla na konsultacije.

Dan kasnije, Vučić je obavio konsultacije, takodje odvojeno, sa ; Savezom vojvođanskih Mađara, strankom Zavetnici i koalicijom oko Dveri.

Pre početka konsultacija, iz koalicije Moramo i Pokreta ne davimo Beograd saopštili su da se neće odazvati pozivu na konsultacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading