Vikinške borbe za najveće kvote na svetu samo uz Mozzart

Autor:

Sport

18.07.2022

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koeficijenti na pobede Hekena i Starta nigde neće biti veći.

Vikinške borbe za najveće kvote na svetu samo uz Mozzart

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Heken - Aberdin

Raznovrstan fudbalski program ovog ponedeljka stavio je bukmejkere Mozzarta na slatku muku. Na rasporedu su interesantne utakmice u sklopu švedske Superlige i norveškog drugog ranga, a odsteri su spremili iznenađenja za po jedan meč.

Nigde neće biti veći koeficijenti na pobede Hekena i Starta, timove sa najvišim ambicijama u svojim takmičenjima. Šveđani bi trijumfom danas došli do prvog mesta, Norvežani do pozicije koja bi mogla da im donese promociju u elitni rang. Krenimo redom...

SUNDSVAL - HEKEN (PONEDELJAK, 19.00), DVOJKA 1,58

Fudbaleri Hekena su bez dileme najprijatnije iznenađenje u šampionatu Švedske. Ukoliko danas savladaju prosečni Sundsval probiće se do liderske pozicije, jer u ovom momentu prvoplasirani Jurgorden ima dva boda više, ali je uz to i odigrao dve utakmice više. Hekenu nije prijala ona pauza u junu za mečeve reprezentacija, posle nje je dva puta štucnuo i odigrao nerešeno sa Hamarbijem (2:2) i Elfsborgom (1:1). Prošlog vikenda se vratio u svoj ritam, savladan je Mjelbi kao gost sa 2:1, pa sada Heken opet podseća na onaj tim iz maja, koji je vezao pet pobeda u takmičarskim mečevima. Mada, moraće da bude oprezan danas, bez obzira na to što mu je rival 14. na tabeli, što je mesto koje vodi u baraž za opstanak. Sundsval je podigao malo formu, prvi put u sezoni je vezao dva meča bez poraza, pošto je u prethodna dva kola najpre savladao Malme sa 2:1, a zatim odigrao i 1:1 sa Varnamom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Heken - Aberdin

START - SANDNES (PONEDELJAK, 18.00), KEC 1,65

Pre početka sezone pred fudbalere Starta je postavljen jasan zadatak - da obezbede plasman u elitni rang. Međutim, kako se bliži polusezona, sve je jasnije postalo da to neće biti tako lako. Start je posle 14 kola osmi na tabeli, sa tri boda manje od šestoplasiranog Sandnesa, tima koji trenutno zauzima poslednju poziciju na tabeli koja vodi u doigravanje za promociju. Zato je važan njihov današnji duel. U prvu ligu direktno idu dve najbolje ekipe posle 30 mečeva, dok će timovi od 3. do 6. mesta igrati baraž. Start ima kvalitet i za direktnu promociju, ali moraće da popravi jedan faktor - rezultate na svom terenu. Iz poslednje četiri utakmice pred svojim navijačima nije ostvario nijednu pobedu, uzeo je samo dva poena. Na poslednja tri meča nije čak uspeo ni gol da postigne. U dobroj situaciji ga održavaju trenutno samo pobede koje beleži kao gost. To bi danas moglo da se promeni napokon, jer Sandnes nema nijednu pobedu u ovom veku na Startovom terenu. Štaviše, od sedam takmičarskih mečeva, poražen je na pet, u dva navrata su remizirali. Ova dva tima su se sastali već jednom ove sezone, u Kupu Norveške u martu, kada je Sandnes kao domaćin obezbedio plasman u četvrtfinale trijumfom sa 2:0.

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama, ali će u svakom trenutku u Mozzartu biti najveće na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading