Analiza Zvezdinih potencijalnih protivnika: Ivanić skuplji od Pjunika, Didelanž 25 puta manje vredi od šampiona Srbije!

Autor:

Sport

18.07.2022

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli će biti apsolutni favoriti u borbi za plej-of Lige šampiona.

Analiza Zvezdinih potencijalnih protivnika: Ivanić skuplji od Pjunika, Didelanž 25 puta manje vredi od šampiona Srbije!

Foto: Starsportphoto/ilustracija

Fudbaleri Crvene zvezde imali su sreće na žrebu za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto će joj rival biti pobednik dvomeča u kom se sastaju jermenski Pjunik i Didelanž iz Luksemburga.

Radi se o dve ekipe koje su realno slabije od prvaka Srbije, a u nastavku ćemo vam ih ukratko predstaviti.

Pjunik

Pjunik je ubedljivo najtrofejniji klub iz Jermenije, sa čak 15 titula prvaka države, a učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona ove godine je počeo od prvog kola. Tu je Pjunik napravio senzaciju, izbacivši Kluž posle penal serije u revanšu koji je igran u Rumuniji. Prvi meč je gotov 0:0, drugi 1:1 u regularnih 90 minuta, potom su obe ekipe po još jednom tresle mrežu u produžecima, da bi sa bele tačke Jermeni otišli dalje rezultatom 4:3.

Što se tiče samog sastava šampiona Jermenije, dovoljno je reći da ceo tim na "Transfermarktu" vredi manje nego sam Mirko Ivanić.

Ivanić kao najskuplji igrač Zvezde vredi osam miliona evra, dok je ukupna vrednost svih prvotimaca Pjunika 6.140.000 evropskih novčanica.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Vulverhempton - Pjunik iz 2019. godine

Najskuplji igrači Pjunika su štoper Sergij Vakulenko i centarfor Marjan Radeski koji vrede po 350.000, a u Zvezdi su od njih jeftiniji samo Nikola Stanković, Stefan Leković i Zoran Popović.

Prema tome, kristalno je jasno da će Crvena zvezda biti apsolutni favorit u trećem kolu ako joj rival bude Pjunik.

Didelanž

Za razliku od Pjunika, Didelanž je drugi najtrofejniji klub u Luksemburgu, sa 16 titula nacionalnog šampiona.

Didelanž je takođe u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona napravio iznenađenje, ali mnogo manje od Pjunika. Prvak Luksemburga je sa dve pobede izbacio Tiranu (1:0 kod kuće i 2:1 u Albaniji).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Sevilja - Didelanž iz 2019. godine

Sada možemo o vrednosti Didelanža na "Transfermarktu", a ona je tri puta manja čak i od Pjunikove. Luksemburžani ukupno vrede svega 2,06 miliona evra, što je manje pojedinačno od već pomenutog Ivanića, Aleksandra Dragovića, Aleksandra Kataija, Strahinje Erakovića, Osmana Bukarija, Milana Rodića i Gelora Kange.

Najskuplji igrač tima im je Dejvid Sinani (250.000), od koga u Zvezdi manje vredi samo Zoran Popović.

Inače, Crvena zvezda na "Transfermarktu" vredi 50.850.000 evra, što je preko osam puta više od Pjunika, odnosno 25 puta više od Didelanža.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading