ANTIDOT PITA TUŽILAŠTVO: Zašto ne "češljate" Jeremića?!

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

13.01.2018

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Medijska mreža Antidot je danas saopštila da Više tužilaštvo još nije ragovalo povodom krivične prijave protiv Vuka Jeremića, koju je ta medijska mreža podnela još u aprilu prošle godine.

RepublikaFoto: Tanjug
Ko ga štiti?! Vuk Jeremić

U saopštenju se, takođe, ukazuje da bi Jeremić trebalo da odgovori na pitanja o sopstvenoj imovini i milionskim sumama u evrima za finansiranje svojih političkih aktivnosti, a koja su mu novinari Antidota postavili pre skoro godinu dana. 

Pored toga, Antidot podseća i "na ono o čemu Jeremić uporno ćuti" - da je još u februaru prošle godine objavio dosije, na kome su novinari te medijske mreže radili više od godinu dana, a u kome smo detaljno opisali aktivnosti Jeremića "za vreme vlasti Borisa Tadića, "od kojih su mnoga i krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti".

- Ukazali smo na potpisivanje štetnog ugovora sa ''Energoprojektom'' o otuđenju nekretnina u vlasništvu države kojim je Srbiju oštetio za najmanje 6 miliona evra; na poslovanje Ministarstva kojim je Jeremić rukovodio sa privatnom firmom u vlasništvu rođaka njegove supruge; ukazali smo na putovanja privatnim avionima koja su plaćana novcem građana (od kojih je samo jedan let Jeremić platio 70.000 evra); ukazali smo na nezakonito menjanje novca Ministarstva u menjačnicama ''Trange frange'', kao i da je paramama poreskih obveznika Srbije u milionima dolara plaćao najskuplje američke marketinške agencije, poput ''Podesta grupe'' i to za ličnu promociju, kako njega tako i Borisa Tadića", navodi Antidot.

Jeremić bi takođe javnosti trebalo da saopšti zašto već 330 dana ćuti na pitanje kako su on i članovi njegove porodice došli do nekretnina od čak 1.107 kvadrata i 11 hektara zemljišta, ali i na brojna druga koja su mu postavljena na portalu Antidota, dodaje se u saopštenju te medijske mreže. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (79)

Loading
miloš

13.01.2018 18:21

Očigledno da opet neko ne radi svoj posao kako treba.

Pedja

14.01.2018 06:24

@miloš - A jasno je i vrapcima na grani da se Jeremic obogatio na sumnjiv nacin

Opa bato

13.01.2018 18:24

Bilo bi zanimljivo pročešljati odakle mu sve šti ima, i ko mu plaća kampanju. Ali nekome u tužilaštvo to nije u interesu.

Bogdan

13.01.2018 18:27

Mene zanima odakle Jeremicu tolike pare.