RASTU PLATE I PENZIJE I U 2022. GODINI! Penzionerima uvećanje od 5,5 odsto, a evo koliko će dobiti zaposleni u vojsci, policiji i zdravstvu!

Autor:

Vesti

01.11.2021

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali potvrdio je danas da je budžet za 2022. godinu finalizovan, i da su njime predviđena povećanja plata zaposlenih u javnom sektoru od 7 procenata, dok će zarade za zaposlene u vojsci, zdravstvu i socijalnim službama porasti 8 odsto.

Republika

Foto: printskrin

Siniša Mali kaže da se svako obećanje koje je Vlada dala poštuje u dan i u dinar

On je dodao i da će penzije, po primenjenoj švajcarskoj formuli, biti veće za 5,5 procenata, a kada se na to doda i 20.000 dinara novčane podrške najstarijima u februaru sledeće godine, dolazi se do 11,2 odsto povećanja penzija u 2022. godini u odnosu na ovu godinu.

Ministar je naglasio da će se povećanje plata i penzija finansirati iz realnih izvora, i da Vlada predviđa da će sledeće godine privredni rast biti 4,5 procenata.

On je naglasio da se vodi računa o svakom građaninu ponaosob, kao i o njegovom životnom standardu.

- Danas kreće isplata 30 evra koji su deo trećeg paketa pomoći privredi i građanima. Danas će biti uplaćen novac na račune penzionera, onih koji primaju socijalnu pomoć, kao i onima koji su na izdržavanju kazne zatvora. Ostalim punoletnim građanima novac će biti uplaćen sutra ili prekosutra. Negde oko 5,7 miliona građana se prijavilo za ovu vrstu pomoći - kazao je Mali i dodao da je reč o ogromnoj podršci.

Paket pomoći vredan 8 milijardi evra

Mali je dodao da se polako privodi kraju godina, kao i treći paket pomoći vredan osam milijardi evra.

- Isplatićemo još 20 evra u decembru, za koje 15. novembra kreće prijava, ali ne za one koji su se već prijavili za 30+30 evra, nego za one koji se nisu prijavili, a u međuvremenu su postali punoletni ili sada žele da se prijave - naveo je Mali, i dodao da se svako obećanje koje je Vlada dala poštuje u dan i u dinar.

Ministar je naveo da je, kada se pogledaju ekonomski rezultati, kumulativno od 2017. godine, Srbija jedna od najbrže rastućih ekonomija u ovom delu Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Blagoje

01.11.2021 10:00

Penzije sve više zaostaju za platama. Niakda nije bila ovako velika razlika. Dajte penzionerima bar besplatne lekove.