VULIN O IDEJI SRPSKOG SVETA: NATO i EU ćute kada Kurti najavljuje Veliku Albaniju, ali im smeta kad se Srbi objedinjavaju!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

25.09.2021

14:37

"Aljbin Kurti nam je još jednom otkrio ono što znamo - 'Šiptari prave 'Veliku Albaniju i ne zanima ih šta drugi o tome misle', baš kao što prave i takozvanu vojsku Kosova na koju po Rezoluciji 1244 nemaju pravo", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

printskrin

Aleksandar Vulin

- Kada Kurti najavljuje referendum za ujedinjenje Kosova i Albanije, Evropska unija ćuti, NATO se ne oglašava, a Kvinta je neobaveštena - naveo je Vulin u saopštenju.


Kada Srbi kažu da će se kroz "srpski svet" politički i kulturno objedinjavati, ističe on, onda se svi oglase i traže da se svaka ideja objedinjavanja Srba zabrani i kazni, a nosioci ideje okupljanja Srba izbace iz političkog života i stave pod sankcije.

- Oni koji ćute o ''Velikoj Albaniji'', neka ućute i kada Srbi zajedno donose odluke o najbitnijim nacionalnim pitanjima i neka već jednom nauče da sve što dopuste Šiptarima, neće moći da zabrane Srbima - odgovorio je ministar Vulin premijeru lažne države Kosovo Aljbinu Kurtiju, koji u intervjuu Al Džaziri otvoreno priželjkuje spajanje Prištine i Tirane, uz konstataciju da takozvano Kosovo "nije proglasilo nezavisnost kako bi se distanciralo od Albanije, nego od Srbije".

Komentari (0)

Loading