TABLICE KM, PR I GL NE MOGU VIŠE NA SEVER KOSMETA: Važeće su samo RKS oznake, a evo KAKO izgledaju i GDE se mogu preuzeti! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

20.09.2021

11:12

Primena privremenih registarskih tablica za vozila sa srpskim registracionim oznakama sprovodiće se na celoj teritoriji Kosova.

Kosovo Online

Pripadnik ROSU i protest građana na Jarinju

Policija će danas upozoravati vozače koji upravljaju vozilima sa registracionim oznakama gradova Srbije i koji su pre uvođenja recipročnih mera ušli na Kosovo da su u obavezi da izvade privremene tablice, saznaje Kosovo Onlajn u policiji. 

Donošenjem odluke o recipročnim merama prestaje važenje KS tablica kao i registracionih oznaka gradova na Kosovu koje izdaju policijske uprave MUP Srbije koje su sa Kosova izmeštene u gradovima Srbije.

Važeće su samo RKS oznake. Tablicama KM, PR, GL, novom odlukom Vlade Kosova nije moguće više upravljati vozilima ni na severu Kosova, rečeno je za Kosovo onlajn u kosovskoj policiji.

 

 

Zbog većeg broja vozila sa srpskim oznakama u Gračanici, Štrpcu i Kosovskom pomoravlju, postoji mogućnost razmatranja opcije da se privremene tablice izdaju u opštinskim registracionim centrima.

Policija od jutros obaveštva vozače da privremene tablice mogu preuzeti usključivo na prelazima između Kosova i Srbije.

Komentari (0)

Loading