SRPSKA LISTA POZIVA NA SPREČAVANJE DESTABILIZACIJE: Cilj Prištine je da se Srbima onemogući normalno kretanje!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.09.2021

08:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnici Srpske liste od jutros insistiraju na međunarodne predstavnike da svojom reakcijom "ohlade usijane glave" u Prištini kako ne bi došlo do dalje destabilizacije u južnoj srpskoj pokrajini, izjavio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić

Gostujući na Tanjug TV, Simić je rekao da od Prištine nisu dobili zvanični odgovor zašto su od jutros specijalne jedinice ROSU na administrativnim prelazima Brnjak i Jarinje.

Istakao je da se tim jednostranim potezom Prištine ugrožava mir na severu KiM i da su desetine blindiranih vozila i naoružanih specijalaca na administrativnim prelazima "udarac na svaku srpsku porodicu".

Simić kaže da je cilj Prištine da se Srbima onemogući normalno kretanje i da im se oduzmu oznake sa srpskim registarskim tablicama.

Zbog takvog poteza Prištine, Simić kaže da se na Brnjaku okupilo između 120 i 130 putničkih vozila i Srba, a na Jarinju više od 330 vozila i više stotina građana koji su "besni i ogorčeni i koji negoduju zbog te odluke".

Apelovao je na građane da ostanu suzdržani i da ne reaguju na provokacije.

Naglasio je da se na taj način Srbima oduzima pravo na slobodno kretanje i podsetio da sve što je potrebno za normalan život građana na severu KiM dolazi iz centralne Srbije - lekovi, hrana, a više od 50 zdravstvenih vozila ne može normalno da funkcioniše i ne mogu da pruže adekvatno lečenje.

Simić je kazao da se takvom odlukom i jedostranim potezom Prištine kriše svi sporazumi iz Brisela.

- Još nemamo odgovor Prištine, nemamo reakcije međunarodnih predstavnika, naročito iz EU koji su posredovali u dijalogu između Beograda i Prištine i koji su Srbima garantovali da će kroz dijalog imati normalan život - rekao je Simić.

Istakao je da srpska strana ostaje pri tome da se svi problemi rešavaju razgovorom i dogovorom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading