ĐILASOVCI UDARILI NA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU! Traže od Vaseljenskog patrijarha da Porfirija i Joanikija izbaci iz pravoslavlja!

Autor:

Vesti

17.08.2021

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa opozicije Dragan Đilas toliko je skrenuo sa uma da je preko svojih medija zatražio od Vaseljenskog patrijarha da iz pravoslavlja izbaci patrijarha srpskog Porfirija, episkopa Joanikija i još neke crkvene velikodostojnike.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ, T. Radovanović, ST/N. Pančić

Đilas traži da se iz pravoslavlja izbace patrijarh Porfirije i episkop Joanikije

Kao razlog se navodi da su oni prikrivali pedofiliju u SPC.

Naime, Đilas i njegova piskarala u tekstu u današnjem broju Danasa pod naslovom "Joanikije, Porfirije i drugi prikrivaju pedofiliju u SPC, napominju da je NVO "Montenegro International" uputila pismo Vaseljenskom patrijarhu sa zahtevom da iz pravoslavlja ekskomunicara patrijarha srpskog, episkopa Joanikija, episkopa bačkog Irineja i još niz crkvenih velikodostojnika zbog navodnog zataškivanja pedofilije". 

Ovo pismo upućeno je i u Vašington, Brisel, ali i predstavnicima grčke i ruske pravoslavne crkve.

Đilasov Danas bez ikakvog stida i blama citira i reči bivšeg đakona Bojana Jovanovića, autora knjige "Ispovest - kako smo ubili Boga" koji u ovom kontekstu naziva Srbiju "mračnim vilajetom", a SPC "infrastrukturom jednog bezumlja, koja krši sve božje zapovesti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Željko

17.08.2021 08:24

Đilasovci toliko mrze i preziru srpski narod da će udariti na sve ono što je Srbima sveto i što čuva našu snagu i jedinstvo.

TADEJ

17.08.2021 08:35

Đilasovci bez blama i stida vise ne biraju na koga udaraju!

zaklina

17.08.2021 08:37

Đilas i drugari su dostigli dno ,da im i crkva smeta!

Dejan

17.08.2021 09:28

Šta drugo možete očekivati od bezbožnika.