Patrijarh pisao Krivokapiću i otkrio kad će Srpska Patrijaršija izneti svoj stav o Temeljnom ugovoru

Autor:

Vesti

12.08.2021

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska pravoslavna crkva objavila pismo patrijarha Porfirija premijeru Zdravku Krivokapiću u vezi sa Temeljnim ugovorom.

Republika

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

 

Kako se navodi na sajtu SPC, u pismu, između ostalog, piše:

"Kao i u bilo kom drugom poslu, i u ovom želimo da na isti način sagledamo, uvažimo i zaštitimo interese obe strane, pogotovo što u konkretnom slučaju, obe strane zapravo u većini čini isti verujući narod. Kao meru pune odgovornosti Vaše predloge smo uputili određenoj stručnoj komisiji koja treba da utvrdi u čemu je njihov kvalitativni doprinos u odnosu na već utvrđen, u potpunosti usaglašen i od Vas prihvaćen tekst koji smo nameravali da potpišemo 27. maja tekuće godine u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu."

- Članovi stručne komisije će po okončanju sezone godišnjih odmora, svoju analizu dostaviti Svetom Arhijerejskom Sinodu, koji će Vas potom obavestiti o stavu Srpske Patrijaršije po ovom važnom pitanju - istakao je patrijarh Porfirije u pismu premijeru Krivokapiću, prenosi Sputnjik.

Krivokapić je ranije rekao da je „Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom tehnički-pravno završen i predat Patrijaršiji, a Vlada Crne Gore spremna je da ga potpiše“ i da on očekuje odgovor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading