OGLASIO SE PATRIJARH PORFIRIJE: Evo šta je rekao o svom INSTAGRAM PROFILU (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

14.08.2021

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski patrijarh Porfirije saopštio je da ga je iskreno obradovalo što je stranicu "Patrijarh Porfirije" otvorenu na Instagramu već u prvih nekoliko sati počelo da prati više od 15.000 zainteresovanih.

Foto: Tanjug/ T. RADOVANOVIĆ

Patrijarh Porfirije

Kako je saopštila SPC, patrijarh je u poruci povodom početka Velikogospojinskog posta kao razlog za otvaranje te stranice naveo izlazak u susret interesovanju vernih, ali i celokupne domaće i inostrane javnosti o njegovom radu, stavovima i mišljenjima.

On je ukazao da ne samo tradicionalni mediji, odnosno štampa, radio i televizija, nego čak i internetski portali i sajtovi po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti zaostaju za tzv. društvenim medijima, dodajući da je u tom smislu najefikasniji Instagram.

- Pozvaću u pomoć i reči samog Gospoda Hrista koji je apostolima, definišući misiju Crkve u svetu, rekao: ''Što vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i što vam se šapće na uši, propovedajte sa krovova!''. Danas su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo Reč Božju - istakao je patrijarh Porfirije.

Republika

Foto: prinstkrin

Instagram nalog patrijarha Porfirija

Naveo je da je namera da vernima Srpske pravoslavne crkve, ali i drugim zainteresovanim u našim zemljama i krajevima, ali i širom sveta, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi i odgovarajućim ilustracijama, pre svega uputi poruku Jevanđelja, reč Hristovu, što je, kako je ukazao, osnovna uloga Crkve u svetu.


Patrijarh je naglasio da zajedno sa saradnicima namerava da unapredi misiju Crkve koristeći sva sredstva koja savremena tehnologija stavlja na raspolaganje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading