JEDAN OD DEVET PACIJENATA OBOLELIH OD KOVIDA TOKOM PRVOG TALASA ZARAŽENO U BOLNICI! Uočeni brojni lekarski propusti!

Autor:

Svet

14.08.2021

07:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od devet pacijenata tokom prvog talasa korone prošle godine zarazio se ovim viurusom u bolnici, pokazala je studija britanskih naučnika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Stručnjaci su analizirali podatke o 72.157 pacijenata u 314 britanskih bolnica koji su razvili simptomatski kovid pre 1. avgusta prošle godine. Procenjuju se da je 11,3 odsto ljudi zaraženo u bolnici, s obzirom na vreme potrebno da zaražena osoba pokaže simptome. 

- Jedan od devet pacijenata u bolnici sa Covidom tokom prvog talasa zaražen je nakon što je u nju primljen zbog neke druge bolesti. Razlozi su nedostatak testiranja i nepoznavanje u ranoj fazi virusa i mogućnosti njegovog širenja  - tvrde naučnici.

Profesor Calum Semple je rekao da su mnoge "priče" završene tragično.

- Znamo za ljude koji su došli u bolnicu zbog jednog problema, uhvatili Covida i nažalost umrli.


Procenat bolničkih slučajeva koji su stečeni nakon prijema dosegao je vrhunac od 15,8 odsto - jedan u šest slučajeva - u maju prošle godine. Sada se vjeruje da je pao na između 2 i 5 posto s povećanjem dostupnosti testiranja i zaštitne opreme i NHS je naučio više o tome kako sprečiti širenje virusa.


 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading