Otvorena kancelarija fondacije "Za srpski narod i državu" u Kruševcu

Autor:

Vesti

28.06.2021

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić predvodio je delegaciju u poseti Kruševcu povodom proslave Vidovdana i 650. godišnjice osnivanja grada.

RepublikaFoto: Tanjug/R.Prelić
Aleksandar Vučić

Ovo je bila i jedinstvena prilika da prisustvuje otvaranju kancelarije fondacije "Za srpski narod i državu" u Kruševcu, kao i da uruči nagrade za najbolje eseje koji će biti publikovani u časopisu "Napredak", a koji su selektovani na osnovu konkursa koji je objavila fondacije.

Konkurs je raspisan na teritoriji Republike Srbije, CG, BiH i Severne Makedonije, a od 39 radova komisija je odabrala 5 najboljih.

Studenti koji su pisali na jednu od tri teme: Evrointegracije, Mini Šengen i regionalna saradnja i Izazovi i perspektive moderne demokratije.

Nakon dodele nagrada najboljima koji su učestvovali na pomenutom konkursu, Predsednik se obratio prisutnima, objašnjavajući osnovne ideje osnivanja fondacije.

- Bilo je važno da ostvarimo idejno-ideološku suštinu, a ne samo političko delovanje od danas do sutra, koje se zasniva samo na interesima pojedinca - precizirao je Vučić.

Pitanje slobode, samostalnosti i nezavisnosti je nešto što, prema rečima predsednika, treba da ima prioritet.

- Ne postoje važnija pitanja za jednu zemlju. Kada niste samostalni i nezavisni u donošenju odluka, kada nemate slobodu, džabe sve drugo - naveo je predsednik.

Osvrnuvši se na pitanje inostrane politike koju vodimo istakao je da je od najveće važnosti da imamo svoju jedinstvenu politiku.

- Mi nemamo dve stolice, tri, pet, nego jednu jedinu i to je srpska stolica, ne ono što nam određuju Amerikanci, Rusi, Englezi, Nemci ili neko treći. To je nešto što je važno, da imamo svoju politiku usmerenu ka budućnosti - zaključio je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading