ŠIPTARI UDARAJU PO SRBIMA! POLICIJA NA GAZIMESTANU ZAPLENILA SRPSKU ZASTAVU: Jedna osoba uhapšena!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.06.2021

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kosovska policija uhapsila je jednu osobu na Gazimestanu, gde Srbi obeležavaju Vidovdan, a zaplenila je i srpsku zastavu, javljaju prištinski mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako prenosi Koha ditore, jedna osoba je uhapšena nakon, kako tvrdi, "pevanja provokativnih pesama". Policija još nije iznela detalje o ovom slučaju.

Kosovska policija je, kako dodaje Kosova pres, zaplenila i zastavu Srbije, koju su nosili pojedini Srbi.


Kosovska policija prethodno je blokirala glavni put u Gračanici, a proverava i sve osobe koje ulaze u dvorište memorijalnog kompleksa na Gazimestanu, gde se više desetina Srba sa Kosova i Metohije okupilo kako bi proslavili Vidovdan, javlja Koha ditore.

Kosova pres prenosi da su članovi kosovske policije na ulazu u Gazimestan zaplenili majice pojedinih srpskih mladića, koje su smatrali provokativnim i na koje gledaju, kako se navodi, kao na "podsticanje na mržnju".

Kako navodi Koha ditore, kosovska policija, snage KFOR-a i pripadnici UNMIK-a "vode računa o njihovoj bezbednosti i poštovanju reda na Gazimestanu".

Policija je prethodno blokirala glavni put u Gračanici, primoravši građane da koriste druge puteve, što je dovelo do toga da se stvore velike kolone vozila.

Na Gazimestan je stigao i srpski patrijarh Porfirije, koji će prvi put služiti opelo kosovskim junacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading