MINISTAR LONČAR: Đilas i njegovi satrapi građanima Srbije ostavili devastirane bolnice i urušeni zdravstveni sistem

Autor: Republika

Vesti

20.06.2021

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamislimo da je Kovid pandemija pogodila Srbiju u vreme gazdovanja Dragana Đilasa i njegovih satrapa, naveo je u saopštenju Zlatibor Lončar, ministar zdravlja.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Zlatibor Lončar

- Zamislimo da svi kovid pacijenti dolaze u bolnice u kojima je najveći uspeh kad se renovira lift, nose sa sobom posteljinu, gaze, konce, sve sto je tada bilo normalno, prevoze se imaginarnim sanitetima, koji su 100% avansno plaćeni, a nikada isporučeni, dočekuju ih lekari bez specijalizacija i oni koji su morali da plate zaposlenje po cenovniku, dok tadašnji ministar zdravlja ima tolilo poverenje u sistem kojim rukovodi da se leči u inostranstvu. Zamislimo kako masinski mozak računa procente koje će zgrnuti na nabavci vakcina i medicinske opreme bar preko šest posrednika, kao nekada kada su kupovane vakcine protiv svinjskog gripa... Nažalost, ne moramo sve to da zamišljamo, jer su rane i sećanja na godine kada je građanima Srbije putem '20+20%' medija objašnjavano da je normalno da se tako živi, dok tajkunske imperije mogu i moraju da rastu, i dalje veoma sveže i dovoljno bolne.

- To su isti oni ljudi koji danas u krugu svojih istomišljenika, tako mnogobrojnih da ih je taman toliko da stanu u jedan gradski autobus, neka bude i zglobni (a da, i na tome su krali...) 'traže i zahtevaju' nesto. Ako oni zaboravljaju, mi nećemo i ne smemo - da im je isto tako 'principijelno' smetao aplauz za zdravstvene radnike, da su tako srčano i odlučno tvrdili da vakcine koje smo prvi imali u Evropi nemaju potrebne dozvole i sertifikate, da su tražili podršku među antivakserima, a onda prvi stali u red za vakcinaciju, da su lagali o posrednicima za kinesku vakcinu... Istinoljubivi i pravdoljubivi građanima Srbije su ostavili devastirane bolnice i urušeni zdravstveni sistem spreman za privatizaciju, preko posrednika, naravno. Srećom po građane Srbije od takvih poput Đilasa i Marinike više nista ne zavisi, a o rezultatima borbe rukovodstva nase drzave sa ovom pandemijom najbolje govore ocene direktora SZO za Evropu i ostalih ministara zdravlja Evrope - rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading