MARINIKI IDE NOVA TUŽBA! JP "Standard" iz Jagodine stali u odbranu svojih zaposlenih!

Autor: Republika

Vesti

26.04.2021

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasilo se Javno preduzeće "Standard" iz Jagodine povodom lažnih optužbi Marinike Tepić da u tom preduzeću ima zaposlenih radnica koje ne idu na posao.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Marinika Tepić

Saopštenje prenosimo u celosti:

Povodom iznošenja tvrdnji od strane Marinike Tepić, da u Javnom komunalnom preduzeću "Standard" u Jagodini postoje osobe koje su formalno zaposlene, a ne dolaze na posao i primaju platu, te da služe kao animir dame, JP "Standard" obaveštava javnost, pod punom odgovornošću, da je sve što je izgovorila Marinika Tepić, a u vezi sa našim preduzećem, čista laž, stoji u saopštenju.

- Želimo da istaknemo da je u JP "Standard" 2004. godine radio 571 radnik, a danas, na dan 26. 04. 2021. godine, u našem preduzeću zaposlena su 394 radnika. Poslednjih 7 godina nijedan novi radnik nije zaposlen u administraciji, već samo nekolicina na poslovima čišćenja grada i na groblju.

- Javno preduzeće "Standard" danas nema dovoljno radnika da odgovori adekvatno, čak i svim komunalnim i infrastrukturnim poslovima, u cilju čistije, lepše i uređenije Jagodine i naših sela. Marinika Tepić nije spominjala naše radnike i radnice kada smo spašavali grad i sela od poplava, od požara, od svih drugih nedaća. Danas JP "Standard” ima čak manje radnika nego što to zahtevaju normativna akta, navodi se u saopštenju.

Iz JP "Standard" napominju da je Marinika Tepić svojom izjavom uvredila sve njihove radnike i radnice.

- JP “Standard” će pokrenuti odgovarajuće pravne radnje pred nadležnim pravosudnim institucijama, kako bi zaštitili ugled našeg preduzeća od izjava neodgovornih političara. Radnici JP “Standard” žele samo da opravdaju svoje zarade, časno i pošteno, na način da naš grad bude čist i uređen i da nakon obavljenog posla idu svojim porodicama.

- Dakle, odgovorno tvrdimo da u JP “Standard” u Jagodini ne postoji nijedna osoba koja je formalno zaposlena, a da ne dolazi na posao i da prima platu, a kamoli neko ko radi kao animir dama. JP “Standard” će tražiti od pravosudnih institucija Srbije da zaštiti naše radnike i ugled JP “Standard" od krajnje zlonamernih političara. Ovo saopštenje nema veze sa politikom, ali ima veze sa dostojanstvom radnika - kaže se u saopštenju koje je potpisao direktor JP “Standard” Dragan Lukić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Živojin

27.04.2021 15:05

Istrajati na tužbi za krivično delo.