MINISTARSTVO: Sredstva se troše transparentno, A NE KAO NEKAD!

Autor: Republika

Vesti

22.03.2021

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zaštite životne sredine transparentno i odgovorno troši sredstva koja su za ovu oblast opredeljena budžetom, a vreme je da se podsetimo kako su budžetska sredstva trošili oni koji su ovu zemlju uspeli da dovedu do ivice bankrota. U akciji “Očistimo Srbiju” uspeli su da “očiste” samo budžet Republike, dok su nagomilane ekološke probleme ostavili nama da ih rešavamo, saopšteno je iz Ministarstva zaštite životne sredine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Irena Vujović

Brojke pokazuju da je, po razdelu za zaštitu životne sredine na primer 2008. Godine, bilo opredeljeno 3,22 milijarde dinara, naredne 2009. bilo je 4,78 milijardi, a 2010. godine 5,11 milijardi dinara. I onda se desio nagli skok u izbornoj 2011. godini, “slučajno” u vreme kada je trebalo pojačati kampanju zbog predsedničkih izbora Borisa Tadića, kada je za ekologiju izdvojeno čak 18,16 milijardi dinara.

Šta je tadašnja Demokratska stranka uradila s tim novcem, ostaje da objasne njeni naslednici u Stranci slobode i pravde, da li je završio na Mauricijusu ili nekoj drugoj destinaciji gde njihov lider Dragan Đilas ima račune. Za životnu sredinu sigurno nije utrošen, sudeći prema decenijskim problemima koje smo u resoru zatekli.

Šta je rezultat pompezne akcije “Očistimo Srbiju” za čiju promociju je nekadašnji DS-ov ministar iz budžeta platio jednoj firmi neverovatnih 500.000 evra? Na to pitanje, cenjeni ministar lopovskog režima nikada nije odgovorio. Krajnje zanimljivo i nikad objašnjeno, ali građani nisu zaboravili.

Od kad sam preuzela resor, budžetom se racionalno raspolaže. Raspisani su konkursi za pošumljavanje, za zamenu kotlarnica i individualnih ložišta, konačno je očišćeno Potpećko jezero, sanira se deponija Stanjevine, intenzivno se radi na projektima izgradnje 28 postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, ali i drugim inicijativama kojima je cilj da našim građanima, a pre svega našoj deci, ostavimo “zeleniju” Srbiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading