U SRBIJI SE POJAVILE DVE "SAJBER JAZBINE"! Broje 60.000 bolesnika i na njima se masovno zloupotrebljavaju slike maloletnica i devojaka!

Autor: Republika

Vesti

08.03.2021

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubedljivo najaktuelnija tema na društvenim mrežama je postojanje grupe na mesendžer aplikaciji Telegram u kojoj se nalazi više od 36.000 članova, a gde se zloupotrebljavaju privatne slike i video snimci devojaka, mahom maloletnih.

Naime, grupa se zove "Ex Yu Balkanska Soba" i u njoj se masovno dele slike i video snimci devojaka. Kada neko uđe u ovu grupu, uglavnom naglasi iz kog je kraja u nadi da će neko iz te grupe poslati kontakt ili slike devojke iz tog mesta.

Masovna akcija na društvenim mrežama je krenula u trenutku kada je jedna korisnica Tvitera @loveontop78 saznala da je neko poslao link od njenog Instagram naloga na tu grupu i u jednom trenutku je odlučila da dođe do te grupe da bi videla šta se dešava.

 

Poruke na tom četu su krajnje uznemirujuće i dokaz su nikada većeg ugrožavanja bezbednosti na internetu.

 

Na jednom skrinšotu se vidi i to kako jedna osoba koja se potpisuje kao Marti Misterija piše:

 

- Dajte kakvog sexa sa maloletnim akterkama.

 

Nakon što je ubrzo sve krenulo da se širi internetom, zabranjene su poruke u ovoj grupi i to na 24 sata i bilo je moguće isključivo da se objavljuju slike i video snimci, međutim, bolesnici su se opet snašli nekako i onda su u okviru slika pisali gnusne uvrede svima koji su krenuli da raskrinkaju ovu grupu.

 

Ubrzo je admin grupe obrisao profil, pa zatim u grupu, a onda je krenulo sve ka direktnom ugrožavanju bezbednosti putem pretnji.

 

Nakon pretnji je krenuo čitav talas solidarnosti zbog ugrožavanja bezbednosti na internetu, pa je jako realno očekivati da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i Odeljenje za visokotehnološki kriminal reagovati, a da će ponude za pravnu pomoć junacima ove priče stizati sa svih strana.

 

 

Međutim, da bi stvar bila još gora, ubrzo je otkriveno da postoji još jedna grupa pod nazivom Nišlijke ? koja broji više od 24.000 članova i gde je koncept i sadržaj gotovo identičan. U istom satu, otkriveno je i lice za koje se sumnja da je admin ove grupe. Epilog ove priče se uskoro očekuje.

RepublikaFoto: Printskrin/Tviter

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading