Detalji horor zlostavljanja deteta u Smederevu: Majka je svog sina ostavljala gladnog i prljavog, baka to nije mogla da gleda, pa je pozvala policiju

Autor: Blic, Republika

Hronika

22.09.2020

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragana M. (21) iz Smedereva uhapšena je zbog sumnje da je svoje dete, koje još nema dve godine, zaključavala u kuću i ostavljala samo po nekoliko dana! Nju je prijavila majka, trenutno se sumnjiči za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica, a ukoliko bude optužena preti joj kazna do tri godine zatvora.

Prema saznanjima ovo nesvakidašnje zlostavljanje deteta otkriveno je pre nekoliko dana.

- Majka osumnjičene je znala da ćerka ne brine baš o detetu, koje je pre nepune dve godine rodila vanbračno. Zbog toga je žena imala običaj da ćerku kontroliše, stalno je zove i proverava gde je, kako je dete, u stvari njeno unuče. Takođe je imala običaj da se nenajavljeno pojavi i proveri kako ćerka brine o detetu - saznaje se od izvora bliskog istrazi.

Pre nekoliko dana majka osumnjičene je uporno zvala ćerku, koja međutim nije odgovarala na pozive.

 

 

 

- Kako dobro poznaje svoju ćerku, žena se uznemirila, uplašila za unuče. Otrčala je do stana gde je ćerka živela sa svojom detetom. Iz stana je dopirao plač deteta. Imala je ključ od stana, otključala je bravu i ušla. Unutra je zatekla gladno, prljavo, uplašeno unuče. Niko ne želi ni da pomisli šta bi bilo sa detetom da je recimo izbio požar ili nešto slično - priča izvor.

Nahranila dete, pa pozvala Centar za socijalni rad

Žena je uzela unuče da bi ga smirila, nahranila i okupala, i pozvala policiju i prijavila da njene ćerke nema. Odmah po prijavi policija je obavestila nadležno tužilaštvo i Centar za socijalni rad.

Počela je potraga za najblaže rečeno nesavesnom i nemarnom majkom, koja se i dalje nije javljala na pozive. Posle nekoliko dana majka je nađena i uhapšena u Smederevu. Odmah joj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

Gde je bila proteklih dana, od momenta kada je ostavila dete zaključano u stanu do trenutka kada ju je policija našla u Smederevu i uhapsila, za sada nije poznato, jer Dragana M. nije želela da priča šta je radila svo to vreme i sa kime je bila.

 

 

 

Dete trenutno kod bake

Dete je, kako se saznaje, trenutno kod bake. O ovom zapuštanju i zanemarivanju deteta je obavešten i nadležni Centar za socijlni rad, koji će takođe sprovesti istragu o roditeljskoj podobnosti Dragane Mirković i odlučiti da li će možda dete dati na staranje njenoj majci ili možda ga smestiti u hraniteljsku porodicu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading