ŠOK NAD ŠOKOVIMA: Grigorije je nekad pozivao na predaju Mladića i Karadžića!

Autor:

Vesti

11.01.2021

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grigorije je aprila 2005, kada je bio episkop zahumsko-hercegovački i primorski, govorio da bivši predsednik RS Radovan Karadžić i ratni komandant Vojske RS general Ratko Mladić treba da se predaju Haškom tribunalu da bi tamo dokazali nevinost ili krivicu.

Foto: Srpski telegraf

- Ja sam to uvek govorio, zamislite i 1997, samo što tada možda nisam bio čovek koji se sluša. Nije hrišćanski da svi stradamo zbog jednog, ma ko da je on i potpuno je promašena priča o tome da li je taj sud pravedan ili nepravedan. Hrišćanski je mentalitet da jedan postrada da ne bi postradali svi - izjavio je on tada.

Episkop Grigorije je preporučio Karadžiću i Mladiću da se ugledaju na generala Vladimira Lazarevića, koji je jednog dana rekao: "Reč je o sudbini mog naroda, ja idem tamo". Episkop zahumski je ocenio da "mi imamo i tu sklonost, što je posledica izolacije, da određene odluke proglasimo za apsolutnu stvar."

- Sada nije vreme Karađorđa i Lazara, sada je vreme Stefana Lazarevića, koji je uzeo sestru Oliveru i odveo je svom oceubici u harem. To je ono što sam ja radio kada sam išao u Vašington i zašto mislim da je jedino što sada možemo da radimo - kazao je episkop Grigorije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

11.01.2021 20:27

Nećemo izdajnika da biramo.