ZORANIN RAT PROTIV VUČIĆA I SPS: Mihajlovićeva tera po svom, u fajtu sa SVIMA!

Autor:

Vesti

11.12.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka se oglušila na apal predsednika da se lična neprijateljstva ostave po strani i da se svi fokusiraju na posao koji je u interesu Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Ni dan nije prošao otkad je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da bi i Zorana Mihajlović i Dušan Bajatović trebalo da ostave netrpeljivost po strani i prionu na posao, a ministarka rudarstva i energetike nastavila je da tera po svom i obračunava se s direktorom "Srbijagasa", inače funkcionerom Socijalističke partije Srbije Ivice Dačića.

Ona je, naime, pričajući o neophodnosti reformi u EPS i "Srbijagasu", kazala da nema ništa protiv da neko bude direktor i 10, 15 godina ako donosi rezultate. Ali...

- Ovde imamo grupe ljudi koji imaju apanaže po raznim preduzećima od po 5.000, 10.000 evra, zapošljavaju muževe, žene... Ponavljam, to nisu privatna preduzeća. "Srbijagas" je morao da realizuje gasifikaciju Srbije, gasne interkonekcije, oni su tu da donesu rezultate za građane Srbije. Institucionalizacija pojedinaca mora da prestane - kazala je Mihajlovićeva.

Na ivici fizičkog obračuna

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Dušan Bajatović

Poslednji u nizu neprijatnih sukoba Mihajlovićeve sa Bajatovićem bio je pre oko mesec dana, neposredno pošto je preuzela novi resor rudarstva i energetike. Pozvala je na sastanak direktore javnih preduzeća iz tog sektora, među kojima je bio i Bajatović. Ministarku je naljutilo što nije došao sa saradnicima iz kabineta, već sam, iako mu je rečeno da dođe s njima. Njegova objašnjenja nisu prošla, pa je, kako se navodilo, na ministarkin mig reagovalo obezbeđenje i izbacilo Bajatovića sa sastanka. To su uslikali i foto-reporeri pošto se Mihajlovićeva pobrinula da se tu "zateknu".

Sumnja da nije opet potkačila Bajatovića svedena je na minimum jer je ovaj socijalista direktor "Srbijagasa" od 2008. i ima mesečna primanja, prema raznim osnovama, oko 20.000 evra. Supruga Danijela je u Razvojnom fondu Vojvodine i NO Metalonskog sirćeta Kikinda.

- Kada treba da napravite velike promene, uvek imate ogromna opiranja. Najlakše je zakloniti se iza ličnog i stranačkog sukoba, raznih teorija zavere. A zapravo najvažnije je šta su do sada uradili i da li mogu da sprovedu reforme - nastavila je Mihajlovićeva.

I onda je u svoje ratove uplela i predsednika Vučića.

- Važno je da se smanje gubici da bismo dobili kvalitet, da imamo efikasna, moderna i moćna preduzeća u energetici. I to je vizija predsednika i Vlade Srbije - kazala Mihajlović u sredu veče za RTV Vojvodina.

Iako je samo nekoliko sati ranije predsednik Vučić nakon sastanka sa ministrima i direktorima javnih preduzeća zaduženim za strateške projekte iz oblasti energetike, rudarstva, infrastrukture, privrede, kom su prisustvovali Mihajlovićeva i Bajatović, govoreći o sukobu ovog dvojca, rekao:

- Ne mora da bude ljubavi i najbližih odnosa, već da funkcionišu na profesionalan način jer, ako tako ne bude, onda ćemo pribegavati drugim merama.

To je samo jedan u nizu frontova na kojima "ratuje" Mihajlovićeva pošto ima redovne obračune i sa liderom SPS Ivicom Dačićem, socijalistom Milutinom Mrkonjićem, ranije i sa premijerkom Anom Brnabić, stranačkim kolegom u SNS Vladimirom Đukanovićem...

Politički analitičar Branko Radun kaže za Srpski telegraf da Mihajlovićeva, uprkos svemu, očigledno nastavlja da solira:

- I ne vidim šansu da ona stane. Sad želi kontrolu nad "Srbijagasom", da izgura Bajatovića. Ona gura svoju agendu, ne poštujući nikakve sugestije, pravila. Videćemo koliko je to i po koga loše.

Dačić: Bez Vučića nemaš ni tri posto

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Ivica Dačić

Lider SPS i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić kazao je da učestali ispadi Mihajlovićeve čude ne samo socijaliste već i njene kolege u SNS. Izdvaja se i nedavni kada je isprozivala Dačića "da socijalisti opstaju jer se kače za druge" jer je rekao da zagovara široku koaliciju vladajućih partija koja bi podržala jednog kandidata na predstojećim predsedničkim izborima 2022. Uzvratio joj je Dačić, poručivši da, ukoliko bi na izbore izašla mimo SNS i liste koju vodi Aleksandar Vučić, ne bi osvojila ni tri odsto glasova. Dačić je apelovao na sve, pa i na ministarku Mihajlović, da se posvete radu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
ivan

11.12.2020 16:33

Ne obozavam ministarku Mihajlovic ali lopova Bjatovica odavno je trebalo najuriti zadobro srbije.