KORONA PAKAO! STRAHOVIT SKOK INFICIRANIH VIRUSOM, jedna osoba preminula

Autor: Republika

Vesti

14.10.2020

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.428 osoba, njih 245 bilo je pozitivno, dok je nažalost preminula jedna osoba. Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta "Batut" na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalaze 22 pacijenta.

RepublikaFoto: Tanjug/A. Ćirić
Foto: Ilustracija

Juče smo imlali 152 novozaražena.

Podsetimo, juče smo imali duplo više zaraženih nego dan ranije, a četiri grada su ocenjena kao problematična - Beograd, Kragujevac, Trstenik i Merošina. Juče su na respiratoru bile 22 osobe.

 

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je deo građana već preležao koronu tako da "određeni imunitet već postoji", da Krizni štab za borbu protiv ove bolesti, čiji je član, procenjuje da to iznosi "između 15 i 20 odsto", ali i da bi to bi "trebalo izmeriti".

On je rekao i da će se porast broja obolelih u Beogradu videti tokom ove nedelje i da misli da će ukupan broj zaraženih u celoj Srbiji biti oko 200 inficiranih dnevno, "možda nekim danima i pređe taj broj".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading