VUČIĆ I PATRIJARH SAGLASNI: Završetak Hrama do 2019.

Autor: Tanjug

Vesti

28.10.2017

16:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh srpski Irinej saglasili su se da radovi na izgradnji Hrama Svetog Save u Beogradu treba da se ubrzaju i završe do 2019. godine kako bi obeležavanje 800 godina od osnivanja prve srpske Arhiepiskopije bilo održano u novom hramu, jedinstvenog izgleda u svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Razmenili mišljenja: Patrijarh Irinej i Aleksandar Vučić

Vučić i Irinej saglasili su se u razgovoru i da je vitalni cilj srpske države očuvanje njene nezavisnosti i slobode, kao i pravo Srbije da donosi odluke o sebi i svojoj budućnosti bez uplitanja drugih zemalja, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Predsednik Vučić upoznao je patrijarha Irineja sa velikim problemima i pritiscima sa kojima se Srbija suočava u pokušaju očuvanja mira, stabilnosti i sigurnije budućnosti za našu decu.


Dvojica sagovornika izrazili su zabrinutost zbog izuzetno niske stope nataliteta u Srbiji, a predsednik Vučić obavestio je patrijarha o različitim podsticajnim merama kojima će država pokušati da takvu tešku situaciju popravi, navodi se saopštenju.

Dvojica sagovornika razgovarali su i o položaju Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i Metohiji i neophodnosti daljeg ulaganja u očuvanje naših najvažnijih kulturno-istorijskih spomenika, navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (57)

Loading
simic

28.10.2017 16:28

Nadam se da je to konačno , odužilo se, poslednjih godina je uradjenoi više nego prethodnih 8o i više godina.

Sanja

28.10.2017 16:31

Hram je jedan od simbola Beograda... Bilo bi lepo da se što pre završe radovi na njemu.

dada

28.10.2017 16:33

Lepo je cuti tako nesto,da vidim da li ce opozicija i dalje napadati...

Vanja

28.10.2017 16:36

Vucic i Patrijarh su imali veoma vazne teme za razgovor.