Mali: Ispunjeno obećanje, Drvar dobio medicinsku opremu i kombi za decu

Autor: Tanjug

Vesti

19.06.2020

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali posetio je danas Drvar i u ime Vlade Srbije uručio dva respiratora Domu zdravlja i drugu medicinsku opremu.

RepublikaFoto: Tanjug/I. VESELINOV
Ministar Mali u Domu zdravlja u Drvaru

Ministar Mali je pre toga posetio i Hitnu pomoć u Drvaru, čija zgrada treba da se rekonstruiše, a prisustvovala je i ministarka zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Kantona 10 u BiH Vasilija Broćeta.

Srbija i u vreme najveće ekonomske krize u svetu može da pomogne onima kojima je najteže, kao što je opština Drvar, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali i poručio da je država Srbija sada sigurna luka za sve Srbe ma gde da žive.

Mali je nakon uručene donacije Domu zdravlja u Drvaru od dva respiratora i medicinske opreme i mini busa za prevoz školske dece, što je donacija Vlade Srbije, u izjavi novinarima podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo reforme 2014. i 2015. godine i isakao da su se one isplatile, što se vidi i po pomoći Srbima u regionu.

- Kada u vreme najveće krize u svetu imate snage i stabilnost i mogućnost da pomognete vašoj privredi i izborite na pravi način za zdravlje gradjana i spasite ih od najcrnjeg scenaria, ali i da pomognete onima kojima je ta pomoć najpotebnija kao ovde u Drvaru - naglasio je Mali. Ne samo da vodimo računa o ljudima u Srbiji već vodimo računa o svim Srbima gde god da žive, rekao je Mali i istakao da je jedan respirator bio dat opštini Drvar pre par meseci, a da su sada dobili i nova dva, što daje sigurnost Drvaru.

RepublikaFoto: Tanjug/I. VESELINOV

- To dalje ljudima sigurnost, sigurnu luku, a decenijama pre to nije bila država pošto je vodila računa o sebi, a gradjani i privrednici su bili prepušteni sebi da se sami snadju. Sada se to promenilo. Kada je počela kriza odgovornim merama smo spasili našu privredu i pomogli gradjanima sa po 100 evra, nije to ni mali novac već 72 milijarde dinara. Obećanje koje smo dali smo i ispunili - kazao je Mali.

Pomoć je stigla nakon što je predsednik Aleksandar Vučić juče najavio da Srbija šalje u Drvar pomoć za koju su građani zamolili i koju im je država Srbija obećala.

- Šaljemo kombi vozilo za koje su nas zamolili. Tu su i respiratori koje mogu tamo da prikopčaju, skafanderi i oprema, koju su nam tražili - rekao je Vučić, nakon razgovora u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

RepublikaFoto: Tanjug/I. VESELINOV

Vučić je ranije izjavio da je Srbija pomogla Drvar sa oko milion evra i najavio da će biti izdvojeno još sredstava za pomoć Domu zdravlja u Drvaru.

Drvar je jedna od većinskih srpskih opština koje su posle Dejtonskog sporazuma pripale Federaciji BiH, a isto se desilo i sa opštinama Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac. Osim Bosanskog Petrovca, ostala mesta pripadaju Kantonu 10, čije je sedište u Livnu s većinskim hrvatskim stanovništvom.

U Drvaru je u januaru 2020. otvoren pogon fabrike Jumko iz Vranja, za čiju je gradnju Vlada Srbije izdvojila 500.000 evra. Takođe, tada je u Drvaru otvorena i ekspozitura Komercijalne banke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Rea

19.06.2020 18:20

Svaka cast!