Vučić: Zahvalnost Angoli za čvrst stav o Kosovu, cenimo njihov slobodarski duh

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

07.02.2020

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Nacionalne skupštine Republike Angole Fernandom da Piedade Diašem duš Santušom i zahvalio mu na postojanom stavu njegove zemlje da, uprkos pritiscima, ne priznaje takozvano Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsednikom Nacionalne skupštine Republike Angole Fernandom da Piedade Diašem duš Santušom

- Na isti način će Srbija da podržava teritorijalni integritet i suverenitet Angole, čiji slobodarski duh cenimo - rekao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je istakao da se sa zadovoljstvom seća svoje posete Angoli 2013. godine, kada se uverio u čvrstinu dugogodišnjeg prijateljstva, koje potiče iz vremena nekadašnje Jugoslavije i članstva u Pokretu nesvrstanih. On je podsetio da, u čast tog prijateljstva, jedna ulica u Beogradu nosi ime Agostina Neta, prvog predsednika nezavisne Angole.

Vučić je naglasio da će Srbija čuvati veze sa prijateljskim zemljama poput Angole i razvijati saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes, uz nadu da će, pre svega, ekonomska saradnja doživeti uspon, jer je našoj zemlji jedan od spoljnopolitičkih prioriteta jačanje saradnje sa afričkim zemljama.

Predsednik angolskog Parlamenta je uručio pismo predsednika Lourensa, u kome predsedniku Vučiću šalje najbolje želje za dobro zdravlje, kao i prosperitet srpskog naroda.

Interes Vlade Angole je da trajno jača odlične odnose prijateljstva i saradnje između naših zemalja“, navodi se u pismu angolskog predsednika.

Vučić je zamolio predsednika Parlamenta Duš Santuša da prenese poziv predsedniku Lourensu da poseti Srbiju.

Dvojica sagovornika su se saglasili da bi češća razmena zvaničnih poseta doprinela približavanju naroda Srbije i Angole i jačanju saradnje, za koju ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti, posebno u oblasti poljoprivrede, mašinogradnje i građevinarstva, kao i za vojnu saradnju. Oni su istakli da je za to neophodno unaprediti i ugovorno-pravnu regulativu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Mrmot

07.02.2020 13:16

Srbija je danas potpuno druga zemlja nego što je to bila 2012-te. Imamo mnogo saveznika u Evropi i svetu.

Milos

07.02.2020 13:17

Hvala puno Angoli na pravednom stavu.Hvala Vam prijatelji.

Sava

07.02.2020 13:24

Srbija će čuvati veze sa prijateljskim zemljama poput Angole i razvijati saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes

Sara

07.02.2020 13:26

Interes Vlade Angole je da trajno jača odlične odnose prijateljstva i saradnje između naših zemalja.