(FOTO) ĐURIĆ SA LITIJE OD ZVEČANA DO MITROVICE: Ne damo svetinje!

Autor: Tanjug

Vesti

29.01.2020

19:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić poručio na Instagramu: “Ne damo svetinje”, uz fotografiju i video zapis sa litije koja je danas održana od Zvečana do Severne Mitrovice.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Marko Đurić

- Srbija i Crna Gora dva su stabla iz istog korena - korena koji se danas razbujao da pokaže slogu i solidarnost sa narodom u Crnoj Gori i njegovom borbom za očuvanje svetinja na kojima počiva identitet svih nas. Kosovo i Metohija i sve što je srpsko na njemu je na nogama. Ne damo Kosovo - poručio je Ðurić.


Više hiljada Srba sa severa Kosova učestvovalo je danas na molebanu i litiji koja je išla od hrama Svetog Ðorđa u Zvečanu do crkve Svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici, u znak podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i pravoslavnim vernicima u Crnoj Gori, zbog usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Mirjana

29.01.2020 19:59

Lepo receno, Srbija i Crna Gora dva su stabla iz istog korena. Srbi sirom sveta pruzaju podrsku u odbrani svetinja i pravoslavlja.

Odgovori 10 0
Aca

29.01.2020 21:24

Srbija ce se svim snagama boriti za svoju zakonski stecenu imovinu i u Crnoj Gori i na Kosovu.

Merima

29.01.2020 21:53

Srbija pruža pomoć i podršku SPC i srbima u CG u odbrani naše tradicije, naše kulture, svetinja i pravoslavlja.

vojkan

30.01.2020 05:46

Ne damo naše,ne damo svetinje.